TUGAY CAN/ İZ GAZETE- Cizre İcra Dairesi tarafından yayınlanan ‘taşınırın açık attırma ilanı’ nda hekimliğin ‘taşınır mal’ olarak tanımlanarak, açık artırmada satışa çıkarılması üzerine TTB bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Mesleğimizi-hekimliği açık arttırmada satışa çıkaranları asla affetmeyeceğiz” denildi.

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Konuya ilişkin açıklama İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz’dan geldi. Obuz, yaptığı açıklamada “Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlığı ticari bir meta olarak gördüğünün en açık kanıtıdır. Sadece sağlık değil, sağlık hizmetini evren hekimler de alınır satılır bir meta durumuna düşürülmüştür. Uzun süredir özel sağlık kuruluşlarında kaç hekim çalışacağı Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmeti de hekim kadro planlamasının Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Obuz sözlerini şöyle sürdürdü: “ Elindeki doktor kadroları ödeyemediği borçlar için açık arttırma ilanıyla icra dairesince satışa çıkarılan bir sağlık kuruluşunun hasta yararını gözeten bir sağlık hizmeti sunması beklenemez. Yine açık arttırmaya girerek ve ‘en yüksek’ fiyatı verip, KDV’sini de ödeyerek ‘uzman tabip kadrolarını’ elde eden bir sağlık ticarethanesinin önceliğinin hekim kadrosu için ödediği rakamları ve daha fazlasını bir an önce kazanmak olacağı yadsınamaz.”

Obuz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizler İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği olarak halkımızın ulaşılabilir, eşit, nitelikli sağlık hizmeti alması için mücadele etmeye devam edecek, hekimliğin icra dairelerinde açık arttırma ile satılan bir meta haline getirilmesine izin vermeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi