ASYA YAŞARİKİZ/ İZ GAZETE- İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, hava sıcaklıklarının düşmesi ile artan grip vakaları hakkında konuştu. Obuz, son günlerde görülen grip vakalarının, her yıl aynı mevsimde sıklığı artan grip olarak tanımlanabileceğini söyledi. İzmir’de herhangi bir grip salgını olmadığına durumun normal olduğuna dikkat çeken Obuz, gripten korunma yöntemlerine değindi.

NASIL KORUNMALI?

Gripten korunmak için mevsim başında grip aşısı yaptırılabileceğini ifade eden Obuz, gripten en çok yaşlı ve çocuklar, sağlık çalışanlarının etkilendiğini söyledi. Beslenme ve yeterli sıvı tüketimine dikkat çeken Tabip Odası Başkanı, elleri sık sık yıkamak gerektiğini ve hasta olanların izolasyonunun sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Domuz gribi söylentileri hakkında da konuşan Obuz “2009’da otaya çıkan domuz gribi (H1N1 virüsü) o zamandan bu yana insandan insana bulaşan virüsler arasında kabul edilmektedir. Grip aşısı içinde de bulunmaktadır. Şu anda influenza virüsleri arasında özel bir tipin artışı söz konusu olmayıp diğer virüslerle oluşan üst solunum yolu hastalıkları da görülmektedir.” ifadeleriyle endişelenecek bir durum olmadığının altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi