Ağrısız doğum, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Alır, Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Canyılmaz ve Ebe Saadet Kayadan oluşan ekip tarafından yaptırıldı. İkinci çocuğunu Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde ağrısız olarak doğuran Serpil Görür, "Her şeyden önce çok güzel bir hastane, diğer hastanelere nazaran odaların tek kişilik olması çok iyi. Bir odanın içinde ihtiyaç olan her şey var ve tertemiz. En önemlisi de doktorları, ebeleri, temizlik görevlileri çok ilgili, sanki bana canından kanındanmışım gibi davranıyorlar. Çok ilgilendiler, başımda beklediler. İyi ki buradayım. Önceki doğumumda 12 saat ağrı çekmiştim. Şimdi ise saat 07.00'de geldim saat 11.00 bile olmadan doğum yaptım. İğne yapıldıktan sonra asla ağrı hissetmedim. İğneyi bile hissetmedim. Bir iğneyle bu kadar kolay doğum yapmak benim için çok güzel bir deneyimdi. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Op. Dr. Nuray Alır "Annemiz doğum sancılarıyla hastaneye geldiğinde yatışını yaparak tüm işlemleri aynı odada gerçekleştirebileceğimiz SDL (Sancı, Doğum, Lohusa) odamıza aldık. SDL odalarımız sayesinde annelerimiz farklı işlemler için farklı odalara geçmeden, aynı odanın içinde cihaza bağlanarak bebeğin kalp ritmi ve kasılmaları takip ediliyor. Doğumu yaptırılıyor ve aynı odadan taburcu oluyor. Bu konforu yaşan Serpil Hanımın hastaneye gelmesiyle doğum yapması çok kısa bir zamanda gerçekleşti. Zamanı geldiğinde anestezi uzmanımız tarafından anneye ağrılarını hissetmemesi için iğne yapıldı. Takiplerimiz sonucunda doğuma hazır olan annemiz bu sayede konforlu bir şekilde doğum yaptı ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına aldı. Yeni hastanemizde bir ilki gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Serpil Hanım ve bebeğine bir ömür boyu sağlık dilerim" dedi.
Anestezi Uzmanı Mustafa Canyılmaz ise “Çiğli Bölge Eğitim Hastanemizde ağrısız doğumu özendirmek ve bu işlemleri rutin hale getirebilmek amacıyla kadın doğum servisinde ilk ağrısız doğumu gerçekleştirdik. Bizler uygulamadan mutluyuz hastamız da çok memnun. Ağrısız doğumu standart hale getirerek uygun hastalarımıza uygulamak istiyoruz ve tavsiye ediyoruz. Ağrısız doğum yapmak isteyenleri hastanemize bekliyoruz" diye konuştu.

AĞRISIZ DOĞUM NEDİR?

Ağrısız doğum, uygun olan hasta grubunda belden yapılan uyuşturucu madde ile doğum sancısını kesip sadece bebeği itecek kasılmalarla hastayı doğurtmak anlamına gelir. Bu yöntemle hasta hiç ağrı duymaz. Aynı zamanda doğum süresini de kısaltır. Hem hasta hem doktor için son derece konforlu bir yöntemdir.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi