Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya'nın ev sahipliğinde yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Ceyhun Balcı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, DEÜ üst yönetimi, DEÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi yöneticileri, akademisyenler ve aileler katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan mezuniyet gününde öğrenciler, Tıp Fakültesi önceki Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda eşliğinde Hipokrat Andı'nı okudu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün dönem birincisi Dr. Erkan Deniz, ikincisi Dr. Aybüke Gurup ve dönem üçüncüsü Dr. Ozan Ertürk'e diplomalarını vererek kutladı.

Yeni mezunlara “Hayatta her zaman A,B,V'nizle yani Akıl, Bilgi ve Vicdanınızla hareket edin" diyerek öğütler veren Rektör Füzün “Ben doktor olmaktan çok mutluyum. Sizler de çok mutlu olacaksınız. 41 yıllık hekim olarak her işin başı sağlık değil adalettir. Adaletin olmadığı toplumda sağlığınızın değeri olmaz. Son olarak ve en önemlisi Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyiniz" dedi.

Fakülteyi ilk üç derece ile bitiren öğrencilere hediye veren ve bu yıl 242 öğrenci mezun ettiklerini belirten DEÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya “Sizlerle beraber toplam 5227 hekim yetiştirdik. Halen 1800 öğrencimiz var. Bugün 242 çok değer verdiğimiz, göz bebeğimiz ve mükemmel hekimlik yapacaklarına inancımızın tam olduğu siz öğrencilerimizi mezun ediyoruz, gururluyuz" dedi.

Yaş kütüğüne plaket çakan ve mezunlar adına konuşma yapan fakülte birincisi Dr. Erkan Deniz de “6 yıldır dört gözle beklediğimiz hekimlik mesleğine kavuşmak ve bu sanatı icra edecek olmak büyük gurur veriyor. Kıbrıslı bir genç olarak ben de yurdumuzun farklı yerlerinden gelen diğer arkadaşlarım gibi acı tatlı günlerle zorlu ve uzun bir serüven geçirdim. 6 yılın sonunda aldığım birinciliğimi, hayatını çocuklarına adayan, yılmadan çalışan canım anneme ve tüm annelerimize armağan ediyorum" dedi.



İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi