Etkinliğin ilk gününde; İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde halkı bilgilendirmeye yönelik düzenlenen “İzmir Epilepsi Hasta Okulu" Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Barış Baklan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Birliği, İzmir Tabip Odası ve UCB Pharma'nın destekleri ile hazırlanan organizasyonda; Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozyaka Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Hastanesi hekimleri konuşmacı olarak yer alacak.

Organizasyonun ikinci günü olan 17 Nisan Pazar günü de İnciraltı Kent Ormanı Otoparkı önünden saat 10.00'da “Epilepsi'ye Pedal Çevir" sloganı ile bisikletli tur start alacak. Ülkemizde hala sosyal açıdan tabu olan hastalık hakkında toplumu bilinçlendirmeye yönelik düzenlenen bisiklet turu halka açık olacak. Her yaştan katılımcı olabilecek.

İzmir'de ilk kez yapılacak kapsamlı etkinliğin hastalar kadar hasta yakınları için etkin çözümler sunacağını belirten Prof. Dr. Barış Baklan, “Epilepsi beyinde var olan elektriksel aktivitenin zaman zaman anormal patlamalar yapması sonucu ortaya çıkan en yaygın nörolojik hastalıklardan biri. Doğru ve düzenli tedavi süreçleri ile yüzde 90-95 oranında yanıt alınan bir rahatsızlık olmasına rağmen, toplumdaki ön yargılar hastaların sosyal yaşamını olumsuz etkileyebiliyor. Sosyal yalnızlık, işsizlik ve depresyon bu problemlerden sadece bir kaçını oluşturuyor. Ülke genelinde 2014 yılından itibaren çeşitli illerde Hasta okulları programı ile hasta ve hasta yakınlarına eğitim veriliyor. Biz de eğitimimizde, 'Çocukluk çağında epilepsi', 'Epilepsili hastada askerlik', 'ehliyet ve meslek edinme zorlukları' 'epilepsi ve sosyal algı' gibi konuları, uzman hekimler, psikologlar ve avukatların katılımı ile değerlendireceğiz. Bilinçli ve duyarlı yaklaşımlarla sorunlar azalacaktır" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi