TUGAY CAN / İZ GAZETE - Türkiye’de bugüne kadar toplam 59 can alan ve hızla yayılan koronavirüs hayatın olağan akışını baştan sona değiştirdi. Günlük rutinlerin alaşağı olduğu bu süreçte salgın sebebiyle hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlenemiyor. Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin yakınları ise sevdiklerinin son yolculuğunda onlara eşlik edemiyor.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 61 yaşındaki Metin Demirağ’ın hayatını kaybetmesinin akabinde gerçekleşen 24 Mart Salı günü, defin işlemleri sırasında yaşananların perde arkasında yaşananlar bir hayli dikkat çekici. Yaşananlar İzmir Valiliği tarafından yalanlanmış olsa da defin işleminin niçin maskeli görevliler tarafından yapıldığı gizemini koruyor.

18 MART’TA RAHATSIZLANDI

Metin Demirağ, yaklaşık 4 ay önce bir kalp krizi geçiriyor. Kalp krizinini güçlükle atlatan ve kalp anjiyosu ile Demirağ’ın soluk borusuna ise stant takılıyor. Metin Demirağ bundan sonraki süreçte ise daha sık hastaneye gitmeye başlıyor.

18 Mart Çarşamba günü ise ise aniden rahatsızlanan Demirağ; evine yakın durumda bulunan Center Hospital’a götürülüyor.Demirağ’ın rahatsızlığının önemli bir noktası ise kuvvetli öksürük! Demirağ, Center Hospital’da bir gün kaldıktan sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ediliyor. Burada beş gün kalan Demirağ, 24 Mart Salı günü ise yaşam mücadelesini kaybediyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise Demirağ’ın bulunduğu eve Pazartesi günü yani Demirağ’ın vefatından bir gün önce geliyor ve evde yaşayanlara evden çıkmamaları gerektiğini, risk grubunda bulunduklarını aktarıyor.

‘GÖMME İŞLEMİNİ KEPÇE İLE Mİ YAPALIM?’

Hikayenin önemli noktası ise Demirağ’ın 24 Mart Salı günü hayatını kaybetmesi ve defin işlemleri sırasında yaşanıyor. Demirağ’ın Ölüm Belgesi’nde yer alan bilgilere göre; ölüm şekli bulaşıcı olmayan hastalık yani doğal ölüm olarak belirtiliyor. Yani ölüm belgesinde yer alanlar, Demirağ’ın koronavirüs sebebiyle ölmediğine işaret ediyor.

Demirağ’ın cenazesi yıkanması, ardından defnedilmesi için ilk önce Örnekköy Mezarlığı’nın Gasilhanesi’ne götürülüyor. Cenazeye eşlik edenlerden arasında Demirağ’ın damadı T.A. da bulunuyor. Gazetemize konuşan T.A. “Cenaze Örnekköy Mezarlığı’nın Gasilhanesi’nde yıkandı. Orada da yıkama işlemi sırasında içeriye hiçkimse alınmadı. Yetkililer bize ‘Normal ölüm olduğu için burada yıkanmayacağını söylediler. Ardından birkaç telefon görüşmesinin yapıp yıkama işlemini gerçekleştirdiler. Biz de cenazeyi defnetmek üzere Doğançay Mezarlığı’na götürdük. Bize de ‘Gömme işlemini kepçe ile mi yapalım, yoksa siz mi gömersiniz? diye sordular. Biz gömeriz dedik” diyor.

KİREÇ ATILIYOR

Demirağ’ın oğlu N.D. ise yıkanma işleminin ardından babasının cenazesini görebildiğini söylüyor. N.D. ayrıca yıkama işleminin gerçekleştiğini söylüyor.

Doğançay mezarlığına götürülen Demirağ’ın cenazesi yıkama işleminin ardından karantina poşeti ile maske ve koruma kıyafeti bulunan üç kişi eşliğinde üzerine kireç atılarak gömülüyor.

SOSYAL MEDYADA LİNÇ!

Eşinin de kalmakta olduğu evde toplam dört kişinin tedbir kapsamında dışarı çıkmadığını söyleyen T.A. ise şöyle konuşuyor:

“Ne olduğunu anlamış değiliz. Herhangi bir açıklamada yapılmadı. Anlattıklarımı sosyal medyada da yazdım. Ama sürekli hakaretlere maruz kalıyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık.Çevremizdeki insanlar da bize ‘Acaba koronavirüs bulaşmış mıdır?’ diye bakıyorlar. Yakın çevremiz taziyeye bile gelemedi”

VALİLİK YALANLADI

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Valiliği ise söz konusu iddiaları yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada hastaya 21 Mart tarihinde Kovid-19 testi yapıldığı ve testin sonucunun negatif çıktığı ifade edildi. Ancak İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama kamuoyunu aydınlatmaktan pek çok açıdan uzak olduğu görüldü. Valiliğin yapmış olduğu açıklamada “Cenaze neden maskeli kişilerce gömüldü?” sorusunun yanıtı yer almadı.

Editör: Haber Merkezi