Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülan Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı kapsamında İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin katkılarıyla Çiğli Devlet Hastanesi'nde başlatılan “Diyabet Okulu Programı" diyabetlilerin sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor. Geçen şubat ayı içerisinde eğitimlerine başlayan Çiğli Devlet Hastenesi "Diyabet Okulu Programı" ilk eğitimini tamamlayarak mezunlarını verdi. Diyabet okulu eğitimlerinde; Diyabet hastalığının nedenleri, hangi bulgularla hekime başvurmak gerektiği, rutin kontrollerin önemi, beslenme alışkanlıklarının nasıl değiştirilebileceği, egzersiz denince ne yapılması gerektiği ve insülin kullanan hastalarda insülin uygulama yöntemleri anlatıldı.

Toplamda 6 konudan oluşan eğitim programını anlatan Uzm. Dr. Aynur Demir Kuş, Diyabet Hemşiresi Demet Kılıç ve Diyetisyen Emre Ongan şunları söyledi:

"Geniş kapsamlı bir bakış açısıyla diyabete bütüncül yaklaşarak beslenme, egzersiz programları ve ilaç tedavisi ile diyabetli hastalara çağdaş bir yaklaşım sunuluyor. Eğitimde diyabetle ilgili tüm yeni gelişmeler uzman ağızlardan halka sunuluyor. Bu eğitimler yıl boyunca devam edecek. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlarımızın Çiğli Devlet Hastanesi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği Sekreterliği'ne başvurmaları yeterli."

Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Kurtuluş sertifika töreninde yaptığı konuşmanda, "Toplumumuzda diyabet hastalığı görülme oranı maalesef çok yüksek ve halkımız bu hastalık hakkında yeteri kadar bilgiye sahip değil. Diyabet okulumuzda verilen eğitimlerle halkımızda farkındalık yaratacağımıza inanıyorum, eğitimlerini tamamlayan değerli katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Her iki oturuma da katılan hastalara Çiğli Devlet Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Kurtuluş ve Uzm. Dr. Aynur Demir Kuş tarafından Diyabet Okulu sertifikaları dağıtıldı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi