Tamamen ücretsiz olan diyabet okulu; pazartesi, çarşamba günleri diyabet hemşiresi, dahiliye, fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri tarafından tüm halka açık olarak eğitimlerini vermeye devam ediyor. Diyabet okulunda "Diyabetin oluşum mekanizması ve diyabette genel bilgiler", "Diyabette kan şekeri düzenleyici ilaçlar ve insülin tedavisi", "Beslenme alışkanlıkları ve sağlıklı beslenme", "Diyabette fiziksel aktivite, diyabetli yaşam ve rutin kontrollerin önemi" gibi konular işleniyor.

Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu "Diyabet okulumuza gelen hastalarımız buradan alacakları bilgilerle çağımızın en önemli rahatsızlıklarından biri olan diyabet hastalığıyla nasıl mücadele edeceklerini ve nasıl korunacaklarını öğrenmiş olarak ayrılıyorlar. Başlamak isteyen hastalarımız, hastanemiz Diyabet Eğitim Polikliniği'ne mesai saatleri içinde müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığımızın Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı kapsamında açılan Diyabet Eğitim Okulumuzda verilen eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum" dedi.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan ilk mezunlara diplomaları, Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu ve Dahiliye Uzm. Dr. Adem Dayan tarafından takdim edildi. Mezunlar, Sağlık Bakanlığı'na ve hastane yönetimine, bu eğitimi almalarına imkân sağladıkları için teşekkür edip, "Artık diyabet hakkında daha çok şey biliyoruz. Diyabetle karşı karşıya gelen herkes bu eğitimleri almalı" dedi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi