Toplantıda konuşan hastane yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Bu proje ile Türkiye'de sanıyorum bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. İlimiz içinde faaliyet gösteren derneklerin önemli bir kısmını, hastanemiz çevresinde bulunan muhtarları, hatta kanaat önderlerini de içine alan bir grupla birlikte çalışacağız" dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya, hastane yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Sivil Toplum Dernekleri Birliği ve Düşünen Beyinler Federasyonu Başkanı Sacit Celayir, hastane yöneticileri ve dernek temsilcileri katıldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ile İzmir'de faaliyet gösteren yaklaşık 30 dernek arasında hayata geçirilen "Tepecik Benim Hastanem" adlı projenin ikinci toplantısında konuşan hastane yöneticisi Prof. Dr. Akbulut, "Bu proje ile Türkiye'de sanıyorum bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. İlimiz içinde faaliyet gösteren derneklerin önemli bir kısmını, hastanemiz çevresinde bulunan muhtarları, hatta kanaat önderlerini de içine alan bir grupla birlikte çalışacağız. Elbette, bütün kamu hizmeti veren kurumlar halkın malıdır, halka aittir. Bizim gerçek öznemiz hastalarımızdır, hastalanmasını istemediğimiz sağlıklı vatandaşlarımızdır. Tepecik Hastanesi'nden yılda 2 milyon vatandaşımız faydalanmaktadır. Onların, görüşleri ve önerilerinden destek alacağız. Onlar da bizim ihtiyaçlarımız konusunda bize destek olacaklar. Bu ortaklık, karşılıklı iletişime dayalı bir ortaklık olacak. Birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlayacak, her iki tarafı da geliştirecektir. Bir sonraki toplantıyı daha büyük katılımla yapacağız. Bir çeşit sivil toplum kuruluşları meclisi diyebilirim. Aynı zamanda derneklerimizin organize ettiği alanlarda biz de, bizden hizmet alan insanlarla buluşacağız, halka yönelik eğitim faaliyetlerini burada gerçekleştireceğiz. Onların bizimle ilgili önerileni alacağız" dedi.

Sivil Toplum Dernekleri Birliği ve Düşünen Beyinler Federasyonu Başkanı Celayir, "Tepecik Hastanesi'nde başlatılan yenileme çalışmaları ile hizmet kalitesi artmış. Sağlıksız, kalabalık odalar yenilenmeye başlamış. Fiziki görünüm değişmiş. Bizler de STK yöneticileri olarak yenileme sürecine katkı koymak istiyoruz. Hastaneye gelen kişiler hepimizin yakınları 'Tepecik Benim Hastanem' projesi karşılıklı saygı ve anlayışa dayanmaktadır" diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar yenileme çalışmalarını ve ileriye dönük projeleri incelemek için hastaneyi gezdi. Projeyle hastanenin ve hastalara verilen hizmetin kalitesinin arttırılması, aynı zamanda hastaneden hizmet alanlarla hizmet verenler arasındaki iletişim olanaklarının geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Tufan HAMARAT / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi