17 Nisan Pazar günü Kültürpark Atlas Pavyonunda yapılacak oda genel kurul öncesi şimdilik iki liste yönetime aday olduğunu deklare etti. Oda konferans salonunda basın toplantısı düzenleyen Demokratik Katılımcı Hekimler aktif, demokratik, üyeleri ile barışık, yenilikçi, katılımcı ve barıştan yana bir İzmir Tabip Odası için yönetim için oy istediklerini dile getirdi. Demokratik Katılımcı Hekimler yönetim Kurulu adayları Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Funda Obuz, Uzm. Dr. Murat Ermete, Op. Dr. Fatih Sürenkök, Prof, Dr. Ömer Özütemiz, Op.Dr. Zehra Mete, Dr. Nuri Seha Yüksel'den oluştu.

'ÖNCELİĞİMİZ HEKİM HAKLARI'

Grubun başkan adayı ve odanın mevcut yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Süleyman Kaynak oda seçimlerinin önemine değinerek "Hekimlerin haklarının savunulması ilk ve en önemli önceliğimiz olacaktır. Toplumumuzun beden, ruh ve sosyal iyiliğini en üst düzeyde korumak için düşünce üretmek en önemli önceliğimiz olacaktır. Etkinliklerle halkımızın sağlık farkındalığı yükseltilecektir. Meslektaşlarımızın 'Tabip Odası benim için ne yapıyor ki?' sorusuna 24 saat 7 gün yanıt yaratacağız ve üreteceğiz. Hekimler, odalarına tereddütsüz gelecekler, hep sıcak bir ses duyacaklar. Bu ses kendi sesleri olacaktır" dedi.

'NİTELİKLİ SAĞLIK HAKKI İÇİN DE ÇABA GÖSTERECEĞİZ'

Hükümetin sağlık politikalarını da eleştiren Kaynak şunları söyledi:

"Neoliberal politikaların sağlığa yansıması ile sağlıkta dönüşüm temelinde hastayı müşteri, hekimi de performans kölesi olarak karşı karşıya getiren ve sürekli şiddet üretip, aşırı kaynak ve emek tüketen sistemin, hasta ve hekim lehine değişmesi için çaba gösterilecektir. Yine bu neoliberal politikaların, devletleri şirketleştiren, toplumu ayrıştırıcı ve yıkıcı etkileri ile aynı zamanda, çevreyi, doğayı, dünyayı ve tüm kültürel ve tarihi mirası, insani birikimleri, maddi ve manevi olarak dönüştürüp, eritip paraya çevirmeye çalışan saldırganlığına, toplumumuzla birlikte göğüs gerilmesi için çaba göstereceğiz. Biz burdayız, birlikte olmak için bekliyoruz" dedi.


Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi