Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan ve Prof. Dr. Tansu Yamazhan’ın konuşmacı olduğu panel Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla vatandaşların bilinçlenmesini sağlayan Bornova Belediyesi ‘Enfeksiyonlarla Mücadele’ paneli düzenledi. Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan ve Prof. Dr. Tansu Yamazhan ‘enfeksiyonlardan aşı ile korunabilir miyiz?’ ve ‘Acaba Hepatit mi oldum?’ konularında Bornovalıları bilgilendirdi.  

Uğur Mumcu Kültür Merkezi içinde gerçekleşen etkinlikte hepatit hastalığı, bulaşma yolları, belirtileri ve A,B ve C tipleri hakkında bilgi verildi. Sarılık hastalığının tipine göre tedavi yolları ve hasta takiplerinin de anlatıldığı panelde aşıların önemi de vurgulandı.

 Panelde,  katılımcıları hepatit hastalığı konusunda bilgilendiren Prof. Dr. Tansu Yamazhan, A tipi hepatitin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. B ve C tipleri hakkında da bilgi veren Yamazhan, özellikle B tipinin sarılığın aşı ile korunulacak bir çeşit olduğunu belirtti. Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan ve Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu ise enfeksiyonlardan korunmada aşıların önemine dikkat çekti. Çocuk ve yetişkinlerde yapılan aşılar hakkında da bilgi verilen panelde vatandaşlardan gelen sorularda cevaplandı. 

Editör: Haber Merkezi