Sağlık alanında Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Bornova Belediyesi, her geçen yıl daha çok vatandaşa, başta evde bakım hizmetleri olmak üzere pek çok sağlık hizmetini ulaştırıyor. Evde bakım, sağlık taramaları ve hasta nakli gibi hizmetleri ile ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Bornova Belediyesi, eğitimler, seminerler ve söyleşilerle de halkı bilinçlendiyor. 

Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı haftası nedeniyle düzenlediği etkinliklerde 107 bağışçı ile Bornova’da yapılan etkinliklerdeki en yüksek bağışçı sayısına ulaşmıştı. Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun da katıldığı etkinliklerde Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği ve organ nakli ile hayata dönenlerin hikayelerinin yer aldığı “Yeni Hayat” adlı belgesel de İzmir’de ilk kez Bornova’da gösterilmişti. 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinliklerde ilk bağışçı olan Bornova Belediye Başkanı  Olgun Atila, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’nın önemine dikkat çekti. Başkan Atila, “Her alanda öncü olan Bornovalıların organ başığı gibi hassas bir konuda da öncülük etmesi gerekiyor. Organ bağışçı sayısının çokluğu bir kentin gelişmişliğini ve ne kadar ilerici olduğunu gösterir. Bornovalılar olarak bu önemli ve ulvi görevde de öncü olmalıyız” dedi.