Fransız bilim adamlarının yapmış olduğu deneyin sonuçlarını açıkladı. Virüsün yaz aylarında etkisini kaybedeceği söyleniyordu. Ancak deneyin sonuçlarına göre virüs 92 derece sıcaklıkta bile 15 dakika boyunca hayatta kaldı.

DENEY FRANSA'DA YAPILDI

Fransız bilim adamları Fransa'da bulunan Aix-Marseille Üniversitesi'nde bir deney yaptı. Deneyin sonuçları tüm dünyayı şoke etti. Virüs üzerinde yapılan 10 deneyin sonucuna göre virüsün yüksek sıcaklıklarda hayatta kalabileceğini ortaya koydu. Bu da virüsün yaz aylarında etkisini kaybedebileceği iddialarını çürüttü.

15 DAKİKA HAYATTA KALDI

Deneyde, koronavirüsün 30 ve 60 derecelerde etkisi üzerinde net bir düşüş olduğunu, ancak yine de tam olarak etkisini kaybetmediği açıklandı. Çalışmanın sonucunda virüsün 92 derece sıcaklıkta hayatta kaldığını ancak daha sonra etkisini kaybettiği belirtildi.

RESMİYET KAZANMADI

Deney sonuçlarının resmiyet kazanması için hakem onayı beklediklerini açıklayan Pastorino elde edilen bulgular için, "Laboratuarda corona virüs üzerinde çalışan personelin güvenliği için en uygun protokolün seçilmesine yardımcı olacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi