Bornova İlçesi'nde yaşayan ve mimari cephe giydirme işi yapan Veysel Karcı ile ev kadını Yeter Karcı, yaklaşık 1 yıl önce dünya evine girdi. Kısa süre sonra hamile olduğunu öğrenen Yeter Karcı ile ailesi büyük mutluluk yaşadı. Ancak ailenin mutluluğu doğumdan hemen sonra kabusa döndü. Süheyla Miray adını verdikleri bebeklerinin kalbinde problem olduğunu öğrenen Karcı çifti ile yakınları büyük üzüntü yaşadı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan minik Süheyla Miray Karcı, henüz 5 günlükken Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniği'nden Op. Dr. Onur Işık ve Op. Dr. Ayşen Yaprak Engin ile Girişimsel Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Emrah Akay'dan oluşan ekip tarafından ameliyat edildi. Minik Süheyla Miray'ın kalbindeki PDA (patent duktus arteriozus) adlı damarına iğne ile girilip, damarın açık kalmasının sağlanması amacıyla stent yerleştirildi.

Şimdi iki aylık olan bebeklerinin sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşayan baba Veysel Karcı, "Eşimin hamile olduğunu öğrence çok sevindik, özel bir hastanede yaptırdığımız rutin kontrollerinde hiçbir sıkıntı olmadığı söylenmişti. Normal gününde doğum gerçekleşti. Ancak kızımın kalbinde problem olduğunu öğrendik. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kızım başarılı bir ameliyat geçirdi" dedi. Bebeği dünyaya geldikten sonra ameliyat olana kadar yalnızca 1 kez kucağına aldığını anlatan anne Yeter Karcı, "Kızımın sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutluyum. Üzülmeyeyim diye eşim kızımın rahatsızlığıyla ilgili pek bilgi vermedi. Ama önemli olan şu an iyi olması" diye konuştu.

ZORLU OPERASYON

Benzer rahatsızlıkla dünyaya gelen bebeklerin birçoğunun kısa süre sonra yaşamlarını yitirdiğine dikkat çeken Op. Dr. Onur Işık, "Burada güçlü bir kadroyuz, hep birlikte el ele vererek doğuştan kalp hastalıklı bebekleri sağlığına kavuşturmayı amaçlıyoruz. Kısa süre önce dünyaya gelen ve kalbinin sol tarafı hiç gelişmemiş bebeğimize 'Norwood Stage 1 Hibrit Palyasyonu' yaparak sağlığına kavuşmasını sağladık. Açıkçası doğuştan şanssız olan önündeki hayat zorluklarla dolu olan hastamıza başarılı bir müdahale yaptığımız için de çok mutluyuz. Bu hastalık nadir görülüyor, genellikle bu hastalıkla dünyaya gelen çocuklar ameliyat şansı bulamadan veya ameliyattan sonra kaybediliyordu. Çocuk kalp cerrahisi için de en zorlu hasta gruplarından biri. Gebelik döneminde fark edilen hastalar da oluyor. Bu hastaları biz planlı bir şekilde doğuma yönlendirip dünyaya gelen bebeklere daha kolay müdahale edebiliyoruz" dedi.

Bir süre hastanede gözlem altında tutulan minik Süheyla Miray bebek daha sonra taburcu edildi.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi