İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada büyük proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığı ve halkın katılım toplantısının tarihinin belirlendiği duyuruldu.

Buna göre hastane projesi 25 Ağustos günü halkın kantarına çıkacak.

Yapılan açıklamada, “İzmir ili ilçesi sınırları içerisinde İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 25/08/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur" ifadelerini yer verildi.

PROJEDE NELER VAR?
Toplam 622 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek 2 bin 60 yatak kapasiteli olması beklenen tesisin yatırım ömrünün 3 yıl, işletme ömrünün ise 25 yıl olması planlanıyor. Personeli bakanlık tarafından atanacak, işletmesi ise kamu-özel ortaklığında yürütülecek proje kapsamında sağlık kampüsü, ana hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli hastane inşa edilecek. Toplam 3 ayrı hastane içeren ve enerji ihtiyacını kendi bünyesindeki elektrik üretim tesisinden karşılayacak entegre sağlık kampüsü, 1475 sağlık personeliyle günde yaklaşık 12 bin hastaya hizmet verecek.

Editör: Haber Merkezi