Bu ameliyatın parsiyal adı verilen bir yöntemle gerçekleştirildiğini, böbreğin tamamen alınmadan tümörün büyük bir incelikle temizlendiğini söyleyen Op. Dr. Güner Yıldız aynı zamanda bu tarz ameliyatların devlet hastanelerinde de yapıldabildiğini gösterdiklerini anlattı. Tercih edilen bu yöntemle hastaların toparlanma sürecinin daha hızlı olabildiğini belirten Yıldız “Laparaskopik ameliyatlar hastaların üzerinde kesi yapmadan tedavi imkânı tanıyor. Böylelikle hastalar standart cerrahi yöntemlerinden farklı olarak daha hızlı bir şekilde toparlanıp, ayağa kalkabiliyor" dedi.

Op. Dr. Güner Yıldız yöntemin prostat kanseri, böbrek kanseri gibi vakalarda ayrıca böbrek kistleri, böbrek kanal darlıkları ve böbrek taşları gibi durumlarda da başvurulabildiği gibi yöntemin farklı hastalıklarda da kullanılabildiğini ifade ederek, “Hastamızın tedavisinde parsiyal adı verilen bir yol izledik. Böbreği almadan yalnızca tümörü temizleyerek 3 saat gibi sürede gerçekleştirdiğimiz başarılı operasyon sonrasında hastamız çok kısa sürede toparlandı ve şifa ile taburcu edildi" dedi.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız da “Laparaskopik yöntemle uygulanan parsiyal müdahaleler çok nadiren yapılabiliyor. Ekibimiz Parsiyel yöntem ile bir ilke daha imzalarını attı. Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak her geçen gün yeni gelişmelerle hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi