2016 yılında çoğunluğu Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nden sınıf arkadaşı olan hekimler tarafından kurulan Atlas Sağlık Eğitim Vakfı 4. yılını kutluyor.

Şeffaflık ve tamamen gönüllülük üzerine kurulan vakıf 4 yıllık geçmişinde pek çok etkinlik ve sosyal yardım hikayesine imza attı.

İlk yıldan itibaren burs vermeye başlayan vakıfın şu an 40 adet üniversite öğrencisi bursiyeri mevcut. İl dışından İzmir de Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Kamu Yönetimi bölümlerini kazanmış, başarılı ancak maddi imkanı kısıtlı ailelerin çocuklarına burs veren vakıf, aynı zamanda bursiyer gençlerine pek çok eğitim ve etkinlik düzenleyerek sosyal hayata adapte olmalarını, özgüven kazanmalarını,meslekleri dışında birtakım beceriler ve öğretiler kazanmalarını hedefliyor.

Atlas Sağlık Eğitim Vakfı ile özdeşleşen bu yılda dördüncüsü yapılacak olan 'Atlas Geleceği Konuşuyor' etkinliğinde önemli konuşmacılar konuk olacak.

İzmir Ticaret Odası ve Özgörkey A.Ş. sponsorluğunda yapılacak etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere konusunda uzman birçok kişi Atlas Sağlık Eğitim Vakfı etkinliğine konuşmacı olarak katılacak.

Atlas Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak, elde edilecek gelirlerin tamamının üniversite gençliğine burs olarak geri döneceği etkinliğe tüm İzmirlileri davet ettiklerini belirtti.

KİMLER KATILIYOR?

İzmir Ticaret Odası Salonu'nda yapılacak olan etkinlik 22 Şubat Cumartesi günü saat 12.00'de başlayacak.

Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçı Hakan Bilgin, girişimci Erdem Yurdanur, Reklam Yaratıcıları Dernek Başkanı Prof. Uğur Batı, Nörolog Dr. Timur Yılmaz, Psikiyatri Uzmanı Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, Özgörkey A.Ş. Ceosu Toygun Dinçer, yönetici Tülin Seren Buda, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Canan Topçu, Dr. Tufan İlksöz ve Aylin İlksöz birer konuşma yapacaklar.

BALO VE GALA YEMEĞİ

Aynı akşam vakfın kuruluşunun 4. yılı için Pasaport Kordon Otel Çatı katında gala yemeği verilecek. Saat 20.00'de başlayacak gecede sanatçı Selen Servi ile hemopati uzmanı Dr. Levent Buda 'Duygulandım da duruldum' isimli müzikal bir gösteri sunacaklar.

VAKFIN HİKAYESİ

2016 yılında çoğunluğu Dokuz Eylül Tıp Fakültesinden mezun 36 hekim, yaratacakları sinerji ile bugüne iz bırakıp, geleceğe değer katmak hedefiyle, aklın ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiş, insan haklarına saygılı, cumhuriyetin değerlerini özümsemiş nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak için üniversite öğrencilerine karşılıksız burs ve destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Atlas Sağlık Eğitim Vakfı'nın kurucu başkanı Dr. Mustafa Apak 4 yıl gibi kısa bir sürede çok sayıda gencin hayatına dokunmayı başardıklarını belirterek, “Maddi imkânları yeterli olmayan başarılı çocuklara ülke genelinde burslar vererek eğitimlerine destek oluyoruz. Bunun yanı sıra yüksek nitelikli eğitim, öğretim, beceri kazanma ve uygulama programları geliştirmek amacındayız. Eğitim, kültür ve sanat merkezleri, üniversite öğrencileri için barınma merkezleri kurmak, bilimsel platformlar oluşturmak, eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak, iş dünyası ile üniversite gençliğini bir araya getirmek gibi hedeflerimiz için yola çıktık, İzmirlilerin desteklerini bekliyoruz” diyor.

Editör: Haber Merkezi