İzmir’de hafızasını, konuşma ve işitme yetisini yitiren lösemi hastası, üniversite öğrencisi Atakan Gür'ün Ağabeyi Gürkan Gür, BirGün'e konuştu. Necdet Sağol ve Şebnem Subaşı'nın haberine göre, Atakan için zamanın daraldığını ifade eden Gürkan Gür, herkesi kök hücre bağışçısı olmaya çağırdı.

2017 yılının Temmuz ayında kardeşinin rahatsızlığının nefes darlığı ile başladığını söyleyen Atakan Gür’ün kardeşi Gürkan Gür, “Atakan’ın yaşadığı nefes darlığı dayanılmaz bir noktaya gelmişti. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yattığı zaman ciğerlerinin su topladığı fark edildi ve lösemi teşhisi konuldu. 6 ay boyunca hastanede yatan Atakan bu süre boyunca kemoterapi tedavisi gördü. Aralık ayında tedavisi tamamlandı ve tüm değerleri normal çıkınca hastaneden taburcu oldu.” dedi.

“SOSYAL HAYATA GERİ DÖNMÜŞTÜ”

Atakan’ın hastaneden çıktığında çok iyi durumda olduğunu belirten Ağabey Gür, “Üniversiteye başvurup güz dönemini dondurmuştuk ancak bahar dönemi okula devam etti. Sosyal hayata da geri dönmüştü, günlük yaşantısında her şeyi yapıyordu. Belirli dönemlerde kemoterapi tedavisi devam etti. Bu dönemlerde kendine dikkat ediyordu. Ekim’de bir kemoterapi daha aldı, kemoterapi bünyeyi biraz çökertiyor. Tam bu dönemde Atakan’ın moral bozukluğu olduğunu hissettik, normalde yaşadıklarını içine atan bir çocuk ancak bu durum hissediliyordu. Bir hafta sonrasında bir baygınlık geçirdi ve acile kaldırdık. Atakan 17 gün boyunca yoğun bakım servisinde uyutuldu. Kendine geldiğinde konuşma ve işitme yetisini ve hafızasını kaybettiğini fark ettik. Bir buçuk ay içinde iyi bir şekilde toparladı. Kendini ifade edebiliyor ve bizi tanımaya başladı. Ancak tedavi bittikten sonra tamamen bu sorunlar ortadan kalkar mı bilemiyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU BİR AY BİZİM İÇİN ÇOK KRİTİK”

Atakan’ın şu anda 1 ay daha ilaç kullanıp kemoterapi tedavisine devam edeceğini kaydeden Ağabey Gür, “Doktorlar Atakan için yurtdışından yeni bir ilaç getirdi. İlaç serum şeklinde verilecek ve kanser hücreleri yok edilmeye çalışılacak. Doktorlar bu sayede uygun ilik bulunana kadar zaman kazanmaya çalışıyor yani bu önümüzdeki 1 ay uygun bir bağışçı bulunması açısından çok kritik” dedi.

“BEKLEMEK DURUMU KÖTÜLEŞTİRİYOR”

Türkiye’de 400 bin civarında bağışçının olduğunu ve bu sayının nüfusa oranla çok az olduğunu belirten Ağabey Gür, “Kök hücre bağışı nedir, nasıl yapılır konusunda insanları bilgilendirmek için bazı metinler oluşturup sosyal medyada yaymaya çalışıyoruz. Yalnızca Atakan ve Öykü Arin için değil diğer hastalar için de bağışçı olunması gerektiğini vurguluyoruz. Bir sürü hasta uygun donör bekliyor bu yüzden genel bağışçı olmaları önemli. Vazgeçmesinler, özellikle bunu vurguluyoruz. İnsanların korkup vazgeçmemeleri için elimizden gelen bilgilendirmeyi yapmaya çalışıyoruz. Atakan ve diğer tüm hastalar için korkmayın, vazgeçmeyin ve donör olun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Atakan için sosyal medyada da #atakanguricinuygundonoraraniyor etiketiyle kampanya başlatıldı.

Ailesi ve arkadaşları, bu etiket üzerinden yazdıkları mesajlarla bağış çağrısında bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi