Menderes ilçesinde yaşayan Emrah Göreti (28), geçirdiği trafik kazasının ardından omurilik felci oldu. Bacağından aşağısı felç kalan Göreti'de sürekli oturmaya bağlı olarak vücudunda bası yaraları oluştu. Yaraları yumruk büyüklüğünde ve bir elin girebileceği derinlikte olan genç adam, tedavi olmak için hastanelere başvurdu. Gitmediği doktor kalmayan Emrah Göreti, hiçbir doktordan olumlu yanıt alamadı. Doktorların ameliyatla bile zor kapanır dediği yaralarının geçtiğini anlatan Göreti, evde bakım hizmeti ile yapılan pansumanlarla adeta yeniden doğduğunu söyledi.
Ameliyat dedikleri yaralar pansumanla kapandı
2011 yılında trafik kazası geçirdiğini ve omurilik felçlisi olarak kaldığını anlatan Emrah Göreti, "O günden bu güne baya bir tedavi süreci geçirdim. Bunun yanında sürekli oturmaya bağlı bası yaraları oluşmaya başladı. Bölge hastanelerin çoğuna gittim ama sürekli batikon sürüp kapatıyorlardı. Hep yüzüstü yatmam gerekiyordu. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktorlar, ameliyatı da Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde olabiliyordum. Açıkçası bu durumdan baya muzdariptim. Sonra Menderes Belediyesi evde bakım hizmetini duydum. Sağolsunlar telefon açtım hemen geldiler ve yaralarımı pansuman ile kapatabileceklerini söylediler. 3-4 aydan beri baya bir toparlama sağladılar. Şimdi gayet iyiyim" dedi.
"Ameliyatla bile zor kapanır demişlerdi"
Gittiği hastanelerde sürekli batikon sürüp gönderildiğini ifade eden Göreti, "Mesela buradaki doktoru ise kesinlikle batikon sürülmemesi gerektiği söyledi. Daha farklı daha modern ilaçlar kullandılar. Hastane hastane dolaştım, hatta yaralarım bir yumruk girecek kadar derindi. Hastaneler bu yaraların tedaviyle kapanmayacağını söylüyordu. Sağolsunlar Menderes Belediyesi'ne başvurduktan sonra şimdi kapandı. Onların 'Kapanmaz, ameliyatla zor kapanır' dedikleri bütün yaralar şu an kapandı" ifadelerini kullandı.
"Hiçbir ortama giremiyordum, çürüme başlamıştı"
Menderes'te sunulan hizmeti alabilmek için Çeşme'den Menderes'e taşındığını belirten genç adam, "Zaten bütün hayatımı tamamen kısıtlıyordu. Ne dışarı çıkabiliyordum, yaralarımda kokular, çürüme başlamıştı. Hiçbir ortama gidemiyordum, topluma çıkamıyordum. Sürekli odanın içinde yatıyordum. Çeşme'de bırakın belediyeyi hiçbir şey yoktu. Menderes'e Çeşme'den bu yüzden sırf bu yüzden taşındım" diye konuştu.
"Yumruk girebilecek derinlikte yaralardı"
Menderes Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Müdürü İç Hastalıkları Umzanı Uzman Dr. Bedrettin Alyamaç, "Hastamız müteaddit yerlerinde yarası olan bir hastamız. Hastamızın hem gluteal (kalça) bölgesinde hem de sakral bölgesinde son derece geniş birden fazla nekrotik yaraları vardı. İlk aşamada yaranın olduğu yerde kültür aldık. Kültür antibiyogramına göre de tedaviyi düzenledik. Sık sık aralıklarla modern yara bakım ürünlerini kullanarak, hastamızın kısa sürede iyileşmesini sağladık. Hastamız defalarca hastanelere müracaat etmiş. Ama belki de yeterince ilgi görmemiş. Tedavi de görmüştür ama tedavi görmesine rağmen yaralarında iyileşme olmamıştır. Biz olaya el attıktan sonra daha hassas ve daha ciddi, bilimsel davrandık. Daha modern yara bakım ürünleri kullandık ve hastamızın kısa sürede iyileşmesini sağladık. Bu yaralar son derce geniş yaralardı, bu yaralar hemen hemen 3-4 ay gibi bir süre içinde kapandı diyebiliriz. Bu arada da hastayı yakın takibe aldık. Zamanında pansumanları yapıldı, kültür antibiyogramları yapıldı, modern yara bakım ürünleri kullanıldı ve bu seviyeye geldik" dedi.

Editör: Haber Merkezi