DAVUT CAN- BÜLENT PINARBAŞI- İşçilerden 400'üne ayakta müdahale edilirken, 200 işçinin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi. Menüdeki yemeklerden alınan numuneler, incelenmek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Aliağa'daki Star Rafinerisi'nin şantiyesinde gece vardiyasında çalışan 1500 işçi, dün akşam yemeğinde İzmir köfte, şehriyeli pilav, düğün çorbası ve profiterol yedi. Sabah saatlerinde işçilerden bazılarında karın ağrısı, bulantı, kusma şikayeti görülmeye başlandı. İhbar üzerine şantiyeye sevk edilen ambulanslarla yaklaşık 600 işçi Aliağa, Çiğli, Bornova ve Menemen devlet hastanelerine kaldırıldı. İşçilerden 400'üne ayakta müdahale edilirken, 200 işçiye ise serum takıldı, gözlem altına alındı.

"HİÇBİR ŞEY İNSAN HAYATINDAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili gaztemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Kani Beko, "Aynı işyerinde geçtiğimiz dönem de benzer bir olay yaşanmıştı. Belli ki burada ciddi bir ihmal var. İşçi arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, yetkilileri göreve davet ediyorum. Bir fabrikadaki hiçbir şey insan hayatından ve işçi sağlığından daha değerli değildir." ifadelerini kullandı.

DHA
 

Editör: Haber Merkezi