Hemşire gençlerin heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "Üniversitemizden aldığınız bilgiler ışığında düşünce ufkunuzu geliştirip, özveri ile hareket ederek, idealist, fedakâr, her an yardıma hazır, yüreği insan sevgisiyle dolu birer nefer olarak, sağlık sisteminde örnek bireyler olacağınıza inancım sonsuz. Sağlık sektörünün hemşire ihtiyacı, her geçen gün artıyor. Ayrıca hemşerilikte uzmanlaşmak her zaman olduğundan daha önemli hale geldi. Bu nedenle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi de farklı sahalarda uzmanlaşmış hemşireler yetiştirmek için yoğun bir gayret gösteriyor" dedi.

"BİLİMİN IŞIĞINDA KOŞUN"

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Dündar, gençlerden mükemmelliyekçi olmalarını isteyerek, "Yeni kurulan bir üniversitede öğrenim görmenin zorluklarını yaşadınız belki ama çok iyi bir eğitim aldınız. Üniversitemizi çalışma hayatında hakkıyla temsil edeceğinize inanıyorum. Katip Çelebili olmak; tüm olumsuz şartlara rağmen çalışıp, bilimin ışığında koşabilmek demektir. Hemşirelik mesleği sağlık sisteminin temel taşıdır. Hasta haklarına saygı, dürüstlük, mükemmeliyetçilik rehberiniz olsun" dedi.

"MEZUN ÖĞRENCİ SAYISI İKİYE KATLANACAK"

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem ise gençlerin eğitim hayatları boyunca hangi başarılara imza attıklarını sıralayarak, lisansüstü eğitimi ihmal etmemelerini istedi. Mezun öğrenci sayısının önümüzde ki yıl ikiye katlanacağının altını çizen Doç.Dr.Tokem, hedeflerinden bahsetti. Bundan sonraki yaşamlarında gençlere başarılar dileyen Tokem, Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphem yok, ne yaparsanız yapın, en iyisini, en mükemmelini yapın" dedi.

"KIZ ÇOCUKLARI OKUTULSUN"

Bölüm birincisi Gülcan Tarhan kız çocuklarının okutulması gerektiğini belirterek, "Kendi imkanlarına sahip olamayan kız çocuklarının da okutulmasını ve bu konularda duyarlı olunmasını isteyen Tarhan; Sorumluluğumuzun büyük olduğunuz bilincindeyiz, yeniliklere imza atarak değişimin öncüsü olacağız" dedi.

Hemşire olmanın gururuyla kep atılan törende, dereceye giren öğrenciler plaketlerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Editör: Haber Merkezi