İz Gazete / Ender Gündüz  - Bir yıla yakın süre Ege Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi edilen ve bir süre önce Bornova’daki evine getirilen Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak’ın Almanya'da tedavi olabilmesi maddi yetersizlikten dolayı henüz başlamış değil.

Kumru Konak’ın İzmir’de yaşayan abisi Ali Ekber Konak, kardeşinin Almanya’da tedavisinin mümkün olduğunu dile getirerek, İzmirlilerden konu hakkında duyarlı olmasını istedi. Kardeşinin bir an önce tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizen ağabey Konak, bir yılı aşkın bir süredir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kumru öğretmenin Almanya’ya gidebilmesi için herkesten yardım beklediğini söyledi.

30 bin Avro’nun gerektiğini ve 8 haftalık nörolojik ve fizik tedavi sürecinin sonunda kardeşinin hayata tutunabileceğini kaydeden Konak, “Bir olursak bu iş olur dedim ve sizi, bizi, hepinizi bu birlikteliğe çağırıyorum. Evet, dostlar, Kumru için bir damla yaşam olmaya var mısınız?” diye sordu.

Sosyal medya üzerinden hesap numarası da veren Konak, en kısa zamanda Almanya’ya gidilmesi gerektiğini aktararak, yardımsever herkesten olumlu bir karşılık beklediğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Olay, Yüksekova'daki Hacı Ömer Sabancı Caddesi'nde meydana geldi. Bir inşaatın 4'üncü katında süren beton dökme çalışması sırasında, yandaki binanın duvarı çöktü. Evinde uyurken çöken duvar ve üzerine dökülen harcın altında kalan Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak ağır yaralandı. İşçilerin yardımıyla duvarın ve harcın altından çıkarılan Konak, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Van'daki bir özel hastaneye kaldırıldı. Beyni bir süre oksijensiz kalan Konak, daha sonra ailesinin isteğiyle getirildiği İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bir süre önce taburcu edilip, Bornova İlçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evlerine getirildi.

Konak’ın yardım için hesap bilgileri şu şekilde:

Ali Ekber KONAK
İŞ BANKASI ALSANCAK ŞUBESİ
HESAP NO:3401 1013757
İBAN: TR 420006400000134011013757

Editör: Haber Merkezi