Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne bacak ağrısı, ayaklarında uyuşma ve morarma şikâyeti ile başvuran Orhanbey Karakoç'a yapılan tetkikler sonucunda, 'iliak arter anevrizması' tespit edildi. Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilen hasta Karakoç’un karın bölgesindeki aort damarının ve sol bacağına giden atardamarının ileri düzeyde genişlediği ve yırtılma riskinin olduğu anlaşıldı. Açık ameliyatın riskli olduğuna ve mevcut sorunun ameliyatsız yöntemle giderilebileceğine karar verildi. Durumun ciddiyeti hasta Karakoç ve yakınlarına anlatılarak anjiyografik işlem yapılacağı bildirildi. Op. Dr. Fatmanur Tomakin ve Op. Dr. Çağatay Bilen tarafından aynı seansta hem bacak hem de karın bölgesindeki ana atar damara 'greft ve stent’ten oluşan suni damar, 45 dakikalık bir anjiyografik işlemle yerleştirildi.

Sağlığına kavuşan Orhanbey Karakoç, "Hastane ve çalışanlardan çok memnunum. Şu an gayet iyiyim. Beni şikâyetlerimden kurtarıp sağlığıma kavuşturan doktoruma ölünceye kadar dua edeceğim" dedi.
Operasyonu gerçekleştiren Kalp damar Cerrahı Op. Dr. Fatmanur Tomakin, "Hastamız bize iliak arter anevrizma riski ile geldi. Beş saat gibi süren açık kalp ameliyatı yerine hastamızı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin teknik altyapı, fiziki ve personel donanımı sayesinde Kalp Damar Cerrahisi ekibimizle birlikte kapalı anjiyografik yöntemle 45 dakikada sağlığına kavuşturduk. Hastamızın genel durumu iyi" dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi