Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Safiye Yılmaz, “Bu yaşlarda ameliyat edilmeyen çocuklarda ileride kalıcı göz tembelliği gelişiyor” dedi.

Gürkan-Demet Balkan çiftinin kızları 3 yaşındaki Elif, katarakt hastalığı ile dünyaya geldi. Yüzde 20 oranında gören küçük Elif, katarakt gelişen gözünün görmesinin gelişmesi amacıyla üç yıl boyunca göz bandı kullandı. Bant nedeniyle dışarı çıkmak, arkadaşları oynamak istemeyen Elif’in ailesi kızlarının tedavisi için Özel Ata Sağlık Hastanesi’ne başvurdu.

Elif’in doğumsal kataraktı olduğunu ifade eden Dr. Yılmaz, “Ameliyatla küçük hastamızın kataraktını temizledik ve yerine uzak yakın çok fonksiyonlu bir lens koyduk. Şuanda yeniden görmeye başladı. Özellikle çocukluk yaştaki kataraktlar göz tembelliği açısından çok önemli. Katarakt 6 yaşına kadar tedavi edilmesi gerekiyor. Daha ileriki yaşlarda alınsa bile faydası olmuyor. Çünkü kalıcı göz tembelliği gelişiyor. Aile hastamızın rahatsızlığını erken fark etmiş, bu çok önemli. Ameliyatını erken dönemde yapmamız nedeniyle hastamız ileriki yıllarda daha iyi görecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi