İZ GAZETE - Gökçekler'in sahibi olduğu Beyaz TV'de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında,  “Kusturmalı Boşnak Saksosu” ifadesini kullanmasının ardından, Rasim Ozan Kütahyalı kanaldan kovuldu. Beyaz TV önünde toplanan yüzlerce yurttaş hem kanalı hem de Kütahyalı'yı protesto ederken, en sert tepkilerden biri İzmir'den geldi. 

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği adına açıklama yapan Gürol Türkmentepe, Rasim Ozan Kütahyalı'ya 'insan müsveddesi' ifadesini kullandı. Türkmentepe, 'Aşağılıkça ifadeleri kullanan Rasim Ozan Kütahyalı’yı, Kütahyalı gibi akıl sağlığı şüpheli birini ekranlara çıkaran Beyaz TV’yi, tüm yöneticilerini, Beyaz Futbol isimli programın yapımcısı ve sunucunu kınıyoruz. Bu dakikadan itibaren Rasim Ozan Kütahyalı savcıların konusudur. Bizler de İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği olarak bu konunun yakın takipçisi olacağız.'  dedi.  

'YASAL YAPTIRIM BEKLİYORUZ'

Kütahyalı'ya bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Boşnak kökenli Genel Sekteri ve İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır' dan geldi. Sındır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Boşnak halkını rencide ettiği için Rasim Ozan Kütahlıyı kınadığını belirtti. Sındır şöyle dedi: "Rasim Ozan Kütahyalı’nın, Bosna halkını, Boşnakları ve Bosna halkı ile duygusal bağları olan tüm yurttaşlarımızı rencide eden, derinden üzen, bu çerçevede tarihimizi ve milli değerlerimizi aşağılayan sözlerini nefretle kınıyorum. Bunun bir özür açıklaması ile geçiştirilmeyeceğini,bunun gibi ahlaksız ve kışkırtıcı eylemlerin ülkemizde milli birlik ve beraberliğimize büyük tahribat yaratacağı öngörüsüyle sözlerin ifade edildiği yayın kuruluşunda tekzibiyle birlikte gerekli yasal yaptırımı da bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi