• DOLAR 32,30 %0.55
  • EURO 35,22 %0.26
  • ALTIN 2.242,43 %0.69
  • BİST100 %
  • BITCOIN 68.236 %2.27
  • ETHERIUM 3.577 %-0.08
19°
Ali Talak

Tüm Makaleleri

Ali Talak

31 Mart'ta herkes oy hakkını kullanmalı!

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. İki hafta sonra oy kullanma hakkına sahip olanlar yerel yöneticilerini seçmek için sandığın yolunu tutacak.

Siyasetin gündemi emekliler!

Geçen yıl bu zamanlar Türkiye EYT'yi (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konuşuyordu. Genel Seçimler öncesi hükümet çıkardığı yasa ile EYT sorununu çözdü.

Yalnızlık pandemisi!

Son yıllarda kitle iletişim araçlarında yayınlanan ölüm haberlerinde bir başlık çok dikkatimi çekiyor. "Yaşlı kadın/adam evinde ölü bulundu" başlığı ile verilen haberler genelde içinde dram barındırıy...

Toplumun ruh sağlığı alarm veriyor!

Kent yaşamının getirdiği zorluklar. Zorlukların sorunlara dönüşmesi ve bu sorunların ortaya çıkardığı stres, kaygı ve travmalar...

Seçim havası ve vaatler

Türkiye'de arka arkaya yapılan seçimler artık vatandaşta çok heyecan yaratmıyor. Yerel seçimlere çok kısa bir zaman kala şehirler henüz seçim havasına girebilmiş değil.

Seçilecek başkanlara deprem uyarısı!

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız büyük deprem felaketinin yıl dönümünü yaşıyoruz.

İzmir'de radikal aday değişimi!

Aylardır konuşulan ve büyük merakla beklenen CHP'nin İzmir Belediye Başkan Adayları netleşti.

Güzel hayat üzerine!

Yaşam üzerine sayısız kitap ve düşünce üretilmiştir tarih boyunca. Çoğumuz hayatı bilimsel ve matematik kurallar üzerinden yaşamayız.

Gıdaya erişim sorunu!

Ülke olarak yeni yıla yeni zamlarla girdik. Sanırım zamları her hafta aynı ürünü alanlar daha iyi ve yakından takip ediyordur. Asgari ücret zammı daha çalışanın cebine girmeden raflarda artan fiyatlar...

100 yılın özeti: "Atatürk ortak değerdir"

2023 Türk Futbolu için hareketli bir yıl oldu. Liglerde yaşanan krizler, yılın son günlerinde bu sefer uluslararası arenaya taşındı.