TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın açıklamasını Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adına Tevfik Türk okudu.Basın açıklaması farklı tarihlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve görevlerinden keyfi bir biçimde alınan Ziraat Mühendisleri Ahmet Tomar ve Tevfik Bettemir için gerçekleştirilirken basın açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile 18 Ekim tarihinde Ziraat Mühendisleri’nin yaşadıkları problemlere ilişkin görüşmeler yapıldığı hatırlatıldı.

1 Ağustos tarihinden beri yürütmekte olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Projeler Şube Müdürü Vekili görevinden gerekçe gösterilmeden Başkanlık oluru ile alınan Ahmet Tomar’ın, uzmanlık alanı ile ilgisi olmayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevi Şube Müdürlüğüne mühendis olarak atandığı belirtildi.

Tevfik Türk tarafından okunan basın açıklamasında ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev alan bir diğer Ziraat Mühendisi Tevfik Bettemir örnek gösterildi. Bettemir’in Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na başkan vekili olarak vekalet etmekteyken vekaletinin son saatinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin Buca Portakal Vadisi’nin kurban satış yeri olarak gösterilmesine ilişkin karara imza atmaması sebebiyle görevden alındığı aktarıldı.

‘BUNA EVET DEMEK MESLEĞE İHANET!’

Basın açıklamasının ardından süreci de anlatan Tevfik Bettemir, sürece ilişkin davacı olmadığını, Türkiye’de mahkeme sürecinin ağır ilerlediğini kaydetti. Bettemir, “Biz işimizi meslek onurumuzu taşımak için yapıyoruz . Biat kültürüne karşıyız. Portakal Vadisi’nin kurban kesim yeri olması mümkün değil. Kurban kesim sahaları ilçe belediyelerinin 3-4 km dışında olması gerekir. Yarın öbür gün bir hayvan buradan kaçtığı zaman bunun hesabını kim verecek? Buna ‘evet’ demek mesleğe ihanet etmek demektir. Önemli olan nokta görevden alma değildir. Ama bu noktalarda görevlendirilecek kişilerin liyakat sahibi ve mesleki bilgi sahibi kişiler olması gerekmektedir”dedi.

Editör: Haber Merkezi