İZ GAZETE - Törene Zikri Dursun’un ailesinin yanı sıra birçok eski ve yeni milletvekili, il, ilçe yöneticisi ve başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı. Törende birçok kişi söz alırken konuşmalar sık sık alkışlarla kesildi.

TACETTİN BAYIR: ‘ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA BİRBİRİMİZİ KIRMAYA DEĞMEZ’

"Asuman Ali Güven beni arayarak bugün bu törende bir konuşma yapmam gerektiğini söylediğinde içim cız etti. Zaman zaman aynı listede, zaman zaman karşı listelerde olduk. Üç günlük ömrümüzde, il ve ilçe kongrelerinde birbirimizi kırmaya değmez. Şu anda onu ebediyete uğurluyoruz. Bizim içimizde bir acı var ama ailesinin içindeki acı daha büyük. Allah ailesine güç kuvvet versin. Diliyorum ve temenni ediyorum ki barış ve kardeşlik içerisinde, siyaset yapmaya devam edelim. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim."

ATİLA SERTEL: ‘ADI İZMİR’İN EN GÜZEL PARKINDA, EN GÜZEL SOKAĞINDA YAŞATILMALIDIR’

“Zikri Dursun’un çok kıymetli ailesine başsağlığı diliyorum. Her ölüm acıdır. Ama zamansız ölümler daha acıdır. Zikri bir emekçiydi. Zikri garibandı, ekonomik olarak çok iyi durumda değildi. Zikri bu partinin emekçisi, neferiydi. Zikri’nin son dönemde başına gelenler bizleri gerçekten üzdü. Ailesini üzdü. O’na sahip çıkan geçmiş dönem belediye başkanına burada huzurunuzda teşekkür ediyorum. Eğer kendi siyasi partinin emekçilerine sahip çıkmakta bu kadar cimri, bu kadar pinti ve bu kadar karşıtlık içerisinde davranıyorsanız, Cumhuriyet Halk Partililer bir bütün, bir yoldaşlık, bir kardeşlik duygusu içinde olamıyorsa bu bizim en büyük kusurumuzdur sevgili arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın. Biz ölen her arkadaşımızın ardından gözyaşı döküyoruz. Yaşarken birbirini yok etmeye çalışanlar, öldükten sonra onun kıymetini takdir etmeye çalışıyorlar. Oysa ki her insan yaşarken anılmalı, yaşarken bağra basılmalı ve ona sahip çıkılmalı. Zikri ışıklar içinde uyuyacaktır. Onun ardından gerçek anlamda gözyaşı döken ailesi, bizler onu unutmayacağız. Buradan bir önerim var, madem ki Zikri Dursun hakkında bu kadar güzel sözler ediyoruz, onun adı İzmir’in en güzel parkında, en güzel sokağında yaşatılmalıdır.”

Törenin sona ermesinin ardından Dursun'un cenazesi alkışlarla uğurlandı.

Editör: Haber Merkezi