Zeynep Altıok Akatlı sözlerine dün Ankara’da yaşanan terör saldırısı ile başladı. Ankara’da meydana gelen terör saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Akatlı, bugün de Diyarbakır’dan gelen 7 şehit haberi ile sarsıldıklarını dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Aydın'daki tarım arazilerinin büyük bir kısmının jeotermal santrallerden enerji üretimine ayrıldığını söyleyerek, denetimi olmayan jeotermallere yenileri de eklenerek Aydın’ın yaşanmaz bir il haline gelmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Havanın, toprağın, suyun kirlenmesine neden olan jeotermal santrallerin, insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Altıok, "CHP olarak yenilenebilir enerjiye ve doğal kaynakların kullanımına karşı olmadıklarını ve  evrensel ölçütlerde olması durumunda kullanımını desteklediklerini" söyledi.

Ancak Aydın'da durumun çok farklı olduğunu belirten Altıok, "jeotermallerden kaynaklı kükürtdioksite maruz kalmış incirlerin, kanserojen madde taşıyan suların, verimsizleşen ağaçların ve toprakların Aydın'ın geleceğini yok ettiğini" ifade etti. 

"Yaşam hakkını ihlal eden , doğaya zarar veren, geleceğimizi yok eden rant ve talan uygulamalarının  tümüne karşı olduklarını" belirten Altıok, enerji, maden ve ulaştırma rantının her yerde çılgınca sürdüğünü, Artvin Cerattepe'de, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve halkın direndiğini ifade ederek, "Sorun her yerde. Geleceğimizi yok sayarak, rantı gözeterek yaşam hakkımızı yok etmek isteyen iktidar anlayışı var" dedi.

Editör: Haber Merkezi