İstanbul Fatih Kaymakamlığı'nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen çağrı metniyle, tüm öğrencileri Cuma günü Pertevniyal Valide Sultan Cami'inde kılınacak sabah namazına davet etmesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok konuyu TBMM Gündemine taşıdı.

Altıok, Laikliğin çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışının olmazsa olmazı olduğunu kaydederken “Bunu yapan idareciler Anayasa’nın 2. Maddesi’ne ve devrim kanunlarına açıkça karşı gelmişlerdir. Haklarında gereken idari işlem ve soruşturmalar en hızlı şekilde açılmalı. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bu tip kafalardan uzak tutmak her yurttaşın her idarecinin ve her Milletvekilinin sorumluluğudur” dedi.

,Zeynep Altıok’un önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 - Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde böyle bir uygulama olmamasına karşın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu şekilde bir daveti hangi mevzuat ya da yönetmeliğe göre yapmıştır? 

 - Böyle bir davet toplumun dini duygularını suiistimal etmek demek değil midir?  Bu uygulama Anayasa’ya ve laik, bilimsel ve pedagojik eğitim anlayışına uygun mudur?

 - Böyle bir anlayışla çağdaş bir eğitim ve öğretim verilebileceğine inanıyor musunuz?

 - Fatih Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer sorumlular hakkında; Laikliğe ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne aykırı davrandıklarından dolayı herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa soruşturma ne aşamadadır?

 - Konuyla ilgili olarak veli ve öğrencilerden gelen şikayet bulunmakta mıdır? Varsa bu şikayetler ne şekillerde değerlendirilmiştir? 

 - Bu ve buna benzer bir uygulama başka okul ya da okullarda olmuş mudur?  Varsa bunlar hangileridir?

Editör: Haber Merkezi