İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen , Genel Sekreter Gaye Karadağ , Yönetim Kurulu Üyesi Semih Aksoy'un da bulunduğu ziyarette Zeynep Altıok , CHP olarak seçim sürecinde yaptıkları çalışmalardan ve Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasından sonra seçmenlerden gelen değerlendirmeler hakkında bilgi verdi.

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasından sonra halktan olumlu dönüşler aldıklarını ve çalışmalarındaki tempoyu hiç düşürmeden seçimlere hazırlandıklarını söyleyen Zeynep Altıok " Muharrem İnce'nin doğru bir aday olmasının halka ciddi bir umut olduğunu farkettik. Bu süreçte bize duyulan sempati ve ilgi bambaşka, bu durum bizim dışımızda da toplum için baskıdan kurtuluş adına bir umut oldu . Umudun ötesinde hak verilerek desteklendiğimizi gördük . Bardağın dolu tarafından bakarak inançla ve kararlılıkla çalışmak gerekiyor.Korku ve baskı altında kalarak 'kime oy vereceğiz' düşüncesiyle hareket edilmemeli, halk korku ve baskı iktidarına sürüklenmemelidir. Umudumuzu ve azmimizi korumalıyız. Rehavete kapılmadan öncelik İzmir olmak üzere bilhassa Anadolu kentleri ve vekili olmayan kentleri de düşünerek çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

İKTİDARIN İTTİFAKA İHTİYAÇ DUYMASI VE MUHALEFET İTTİFAKINA KARŞI ÇIKMASI OY KAYBININ BİR İTİRAFIDIR

Açıklamalarına şunları da ekleyen Zeynep Altıok " Siyasette samimiyet ve iyilik sirayet eden bir şey, Adalet Yürüyüşü'nde demokrasi için yapılan çalışmalarda ayrışan halkın yeniden demokrasi ve özgürlük çatısı altında birleştiğini gördük. Muharrem İnce'nin adaylığından sonra halktan sahici ve samimi olduğumuza dair mesajlar aldık. Adayımız İnce'nin ve genel başkanımızın mevcut dilini koruyarak söylemlerimizi sürdüreceğiz . Siyasette önemli olan kendinizi doğru ve gerçekçi bir şekilde anlatmak. Samimiyetle ve sahicilikle iddiaları ve vaatleri korumak ve gerçekleşitirmek gerekir. İktidarın uzun süreden sonra bir ittifaka ihtiyaç duyması ve muhalefet ittifakına karşı çıkması yaşadıkları oy kaybının bir itirafıdır" dedi.

Milletvekilliği adaylık başvurusundan sonra ilk ziyaretini İzmir Gazeteciler Cemiyeti 'ne yaptığını söyleyen Zeynep Altıok, İzmir gibi bir şehirden aday olduğu için kendisini çok şanslı ve gururlu hissettiğini, sadece İzmir'de değil tüm ülkede siyasette ve diğer alanlarda kadınların daha fazla etkili olması gerektiğini savunarak kadın dayanışmasına dikkat çekti. Altıok'a ziyareti için teşekkür eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen " Size başarılar diliyoruz. Aydınlık Türkiye yolunda dayanışma olduğu sürece umutsuzluğa yer yok" dedi.

Görüşme sonrasında fotoğraf çektiren Zeynep Altıok ve Misket Dikmen " Bu fotoğraflar aynı zamanda siyasette ve diğer alanlarda aydınlık bir ülke için olması gereken kadın dayanışmasının da bir sembolüdür" dediler.

Editör: Haber Merkezi