Zeynep Altıok, "Kooperatifler çiftçinin örgütlenmesi için kurulurken, kooperatifçiler işçinin örgütlenmesine karşı çıkıyor. TARİŞ işçisinin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağız" dedi.

Zeynep Altıok, “Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği ve krizin bedelinin işçilere, köylülere, memurlara ödetilmeye çalışıldığı bir süreçte hiçbir işçimizin işsiz kalmasını istemiyoruz. Sizin direnişinize çok büyük bir saygı gösteriyoruz. Çünkü bu direniş sadece buraya ait değil, tüm Türkiye için önemli aynı zamanda. Daha yaşanılabilir bir ülke için betona ve inşaatlara hapsedilmiş bir ekonomi değil, üreten ve ürettiğini hakça bölüşen, emeğin saygı gördüğü bir Türkiye ile gelişme mümkün olur. Mevcut iktidar kendi görüşlerini ve düzenlerini kalıcı kılmak için bunu engellemek istiyor. Siz şu anda sadece kendi iş hakkınız için değil, tüm Türkiye’deki işçilerin iş hakkı için de direniyorsunuz. TARİŞ, Türkiye işçi sınıfının tarihindeki belki de en önemli direnişinin yaşandığı bir semboldür. O dönemde DİSK’te örgütlü işçileri işten atıp yerlerine kendi ideolojilerine yakın kadrolar almak isteyen bir yönetim vardı. Bugün de aynı oyun aynı şekilde tekerrür ediyor. Türkiye’de işçi düşmanı sağcı partilerin isimleri değişse de zihniyetleri değişmiyor. Kooperatifler çiftçinin örgütlenmesi için kurulurken, kooperatifçiler işçinin örgütlenmesine karşı çıkıyor. Bizler TARİŞ işçisinin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağız” diyerek direnişin farkındalığını arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

DİSK Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Gürsel Köse, Zeynep Altıok’a dayanışma ziyareti için teşekkür ederken şunları ifade etti; “TARİŞ üretici köylülerin sahip olduğu bir iş yeri. Hatta işten atılan üç tane arkadaşımız da buranın ortağı. Bu arkadaşlarımız bir suç işlemediler. Kıdemlerine baktığımızda içlerinde 9 yıldır, 12 yıldır, 15 yıldır, 17 yıldır çalışanlar var. Bunlar fabrikadaki bir çiçeğe bile zarar vermemişler, çünkü kendi fabrikaları. Onun için bu fabrikaya kıymet vermiş canı gibi sahip çıkmışlar. Ama yöneticiler tarafından suçluymuş gibi davranıyorlar. İşçi arkadaşlarımız anayasal haklarını, demokratik haklarını kullanıp sendikaya üye oldular ve üye olduktan sadece iki ay sonra kapının önüne kondular. Bizim işverende talebimiz bellidir. İlk önce işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın. İkinci olarak, anayasal hakları tanınarak, üye oldukları sendika ile beraber bir masa etrafında oturup çalışma koşulları, ücret koşulları insan gibi birlikte belirlesin” dedi

Editör: Haber Merkezi