İz Gazete - Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ve ‘Spor, dostluk, barış, kardeşliktir’ sözlerini hatırlatan Altıok, ‘Ne kadar anlamlı ve değerli sözler olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor’ dedi.

Teşvik edilen linç kültürünün dostluk, barış ve kardeşliğin en büyük düşmanı olduğunu ifade eden Altıok'un açıklaması şu şekilde: “AKP’nin kaynaklık ettiği genel lümpenleşmeden, linç kültüründen, yükselen ırkçı dalgadan futbol da payını alıyor, kendini bilmez taraftarlar ve yöneticiler aracılığıyla sürüklendiğimiz karanlığın korkutucu düzeyde büyümesine katkı sağlıyor.

İçinden geçmekte olduğumuz günlerde Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözü gibi, 'Spor, dostluk, barış, kardeşliktir' sözünün de ne kadar anlamlı ve değerli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.

Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmasında taraftar sahaya iniyor, hakemi tekme tokat dövüyor, alkışlanıyor, kahraman gibi karşılanıyor; Ankaragücü - Amedspor karşılaşmasında Amedspor yöneticileri misafir olarak geldikleri ev sahibi protokol tribününde öldüresiye dayak yiyor, Ankara katliamında öldürülenler Konya'da milli maçta yuhalanıyor.

Amedspor sadece bir futbol kulübü. Diyarbakır kentinin birçok futbol kulübünden biri. Ellerinde silah yok, futbol oynuyorlar. Kürt sorununun savaşın ve silahın eksenine sıkışmış bu yeni halinin sorumlusu Amedspor’lular olmamakla beraber; kimse de kendisini hakim, savcı, güvenlik görevlisi olarak göremez, Amedspor’u temsil ettiği kentten dolayı potansiyel terörist ilan etmek, oyuncularını, yöneticilerini, taraftarlarını kriminalize etmek bir arada yaşama iradesine vurulan en büyük darbedir.

Nuh Köklü'yü, Bahadır Grammeşin'i öldüren esnaf gibi muhtarlar, vatandaşlar kolluk gücü olarak kullanılıyor, muhbirliğe teşvik ediliyor. Teşvik edilen bu linç kültürü, ülkemizde dostluğun, barışın ve kardeşliğin en büyük düşmanıdır.

Futbol güzel bir oyundur. Yan yana bu oyunu seyredebileceğimiz günler için çaba sarfetmek umuduyla ırkçılığa, şiddete ve linç kültürüne hayır diyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi