Almanya’nın Köln kenti yakınlarındaki Belgisch Gladbach kasabasında Birleşik Haziran Hareketi, CHP Köln derneği, Çarşı, Buntes Duisburg ve Fikir Atölyesi’nin birlikte  “Saltanata geçit yok, teslim olmayacağız’ etkinliği düzenlediler.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfedasyonu Başkanı Hüseyin Mat ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Haziran Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Tombul’un da katıldığı toplantıyı TSD Düsseldorf, TSD Mülheim, UNA AKM, Çepni Derneği Wuppertal, AKM Düsseldorf, AKM Lüdenscheid, AKM Wuppertal, TDB de destekledi.  Toplantıya şair Nevzat Çelik de katıldı. Çelik, Mazlum Çimen’in sazı eşliğinde ‘İtirazın birinci şartı’ ve ‘Şafak Türküsü‘nü okudu.

DÜŞÜNEN,ÜRETEN HERKESİ SUSTURDULAR

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, emekçi güçlerin dayanışma hattında eksikler olduğunu belirterek konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi: “Türk kürde, Kürt Türke, kendisine düşman edildi. Düşünen, üreten herkesi susturdular. Bu karanlık iyilikle bitecek. Ekonomide rakamlar gizlense de herkes evinde, mutfağında hissediyor. Terörizme iktidar, fırsatçı yaklaşımla izin verdi. Herşeyin çöktüğü bir dönemde bilinçli bir kuşatma oldu. O kuşatma eğitim sistemiyle halkı teslim aldı. Düşünen, aydın insanlar hedef alındılar, yakıldılar, öldürüldüler. Derin bir adaletsizliğe meydan oluşturuldu. Kız çocukları istismarı her yerde açık şekilde yapılıyor. Kız çocukların kadın ve bunun meşru olduğu, dört yaşındaki çocukların hafız okullarında eğitildiği bir dönemde onların eğitenler sınırsız bir özgürlük yaşarken, karşısındakiler hapsedildi. Sivil silahlanma çağrısı yaparak yeni katliamlar, yeni ölüm döşekleri hazırlıyorlar. Çare ortak noktada üreten bireylerin, laik, demokrat, cumhuriyetçi, yok edilen dayanışma ruhunu yeniden oluşturmaktır. Bu bir umuttur”

TOPRAKLARINIZDA EKMEK BULAMADIĞINIZ İÇİN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ölümüne kadar kimsenin kendisinden hesap sormaması için tek adam yönetimi istediğini savunan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Türkiye’de emekçilerin, aydınlar, sosyal demokratların yan yana gelmesi gerektiğini söyledi. Yakın tarihte de muktedirlerin halkı din ve ırkçılık üzerinden şekillendirdiğini savunan Sarıbal “Sizler topraklarınızda ekmek bulamadığınız için buralara geldiniz. O ülkede mutlu bir başarı öyküsü yazılamadı. Bu bir sistem meselesidir” dedi.

Buluşma sanatçılar Mazlum Çimen, Özge Metin, Erdal Güney ve Grup Abdal’ın sahne almasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi