26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, öğrencilerin online eğitime başladığı Eba’nın çökmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Talep var demek ki” açıklamasıyla ilgili, “Burası bir online satış kanalı mı? Vizyona ilk defa giren bir film mi yayınlanmış? Elbette bakanlığın kayıtlarında vardır hangi öğrencinin hangi programa talep açılacağı. Çok zorlayıcı bir süreç Türkiye için. Özellikle bizim koşullarımızda. Çok öğrencinin tableti, bilgisayarı olmadığı koşulda böyle bir sistemi sürdürmeye çalışırken bütün önlemler alınması gerekiyordu. Elbette büyük kentlerdeki çocuklar daha şanslı çocuklar ama özellikle Anadolu, Güneydoğu’da koşullarımızı biliyoruz. Çok çocuklu aileler var, aynı anda derse girmesi gereken kardeşler var. Bununla ilgili efor sarf etmek gerekirken, sistem çökmesi ile karşı karşıya kaldık. Çok acı. İçerik de çok sıkıntılıydı, adeta belli konularda beynini yıkamak, şiddeti merulaştırmak gibi. Yönetimdekilerin ihmalini görüyoruz. Ben baktığımda Sayın Bakanın rahatsız olduğunu hissetmedim. Ben olsam kahrolurdum ki oluyorum” ifadelerini kullandı.

‘TBB KAPATILSIN AÇIKLAMASI FÜTURSUZCA’

Sağlık çalışanlarına karşı şiddet kapsamında sorulan soruya ise, “İçinde bulunduğumuz koşulda kim can kaygısında değil ki? Şiddetin ötesinde can almanın yasal bir yaptırımı yok bu ülkede. Her türlü şiddetten sonra bir cezasızlık var. Neredeyse geleneğimizde var. Şu ana kadar faili meçhul cinayetlerin hiçbirinin soruşturmasının yapılmadığı bir durum var. Hiçbirini kapatmadığımız dosyaların önüne biz bir anlayış inşa ediyoruz.  İnsanlar böyle bir eğitim sarmalı içindeler. Bu da bir eğitim. Şiddete bakış açımız yani. Nice can güvenliği ihlali var. Hele ki özel koşullarda şiddete uğrayan insanların böyle bir şiddete uğraması kabul edilemez” şeklinde cevap verdi. Devlet Bahçeli’nin “TBB kapatılsın” açıklamasına ‘fütursuzca’ yorumunda bulunan Altıok, “Onun işi iktidarın yaptğı olumsuzlukları savunmak ve yeri geldiğinde işini biraz kolaylaştırmak. Bu ülkeyi yönetenlerin yapması gereken şey bir bilinçlendirme olmalı” dedi.

'GÜNDEMİMİZ ERKEN SEÇİM DEĞİL'

Pandemi sürecinde iktidarı değerlendiren Altıok, “İktidarda olanlar yeniden seçim yenilemek istiyorlar sürekli. Bunu neden diye sorgulamak gerek. Neden ihtiyaç olmamalı erken seçime bunu düşünmeli ve bugünü örmemiz gerek. Pandemi bugünün gündemidir. Kendi içinde bir güvensizlik yaşıyor AKP iktidarı. Yoksa iktidarda olan birileri neden erken seçim tartışmaları yaratsın. Kötü giden ekonomiyi arka plana atmak içinde bunu kullanıyorlar. Bizim gündemimiz erken seçim değil” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARIN TERCİHİ’

Kaz Dağları’ndaki çevrecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili ise Altıok, “Korumamız gereken milli değerlerden bahsediyor iktidar, en değerli milli değerimiz toprağımız. Tüketim toplumlarının hedef aldığı ekosistemin nasıl etkilendiğini görüyoruz. İnsanoğlu’nun tükettiği doğa faydanılamaz hale gelmekte. Bu kültürü korumak için politikalar var. Dar alanda 9 HES yaparsan doğal afetler olur. Sadece doğal afet değil, tarımda bitti. Birden bire en fazla ithalat yapan ülke konumuna geldik. Şiddet kültüründeyiz. Açlığa mahkum ettiğiniz çiftçinin çığılığını yok sayamazsınız. Bu şiddet sarmalını sürdürmak iktidarın tercihi” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili son çıkan tartışmalar neticesinde Altıok şunları söyledi, “Sanal gündemlerden beslenen iktidarın, CHP’yi hedef aldığı bir dönemde yine İl Başkanı üzerinden hedef alındığı bir oyunun parçası olmayı bazı arkadaşlar nasıl hazmediyor ben çok merak ediyorum. Acaba bu eleştiriyi yaparken dönüp Gazi Mustafa Kemal dediği konuşmayı kimler dinlemiş? Kötü bir şey söylememiş bunu sadece etiket üzerine indirgemek, iktidarın hedefine katkı sağlamaktır.CHP Atatürk’ün kurduğu bir partidir”

Editör: Haber Merkezi