TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’in Bergama ilçesinde bulunan Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde alkol tüketiminin AKP’li belediye tarafından yasaklandığı ortaya çıktı. AKP'li Belediye'ye ilk tepki Bergama Demokrasi Platformu'ndan gelirken, Bergama Belediyesi'nden herhangi bir açıklama yapılmamış olması da dikkat çekti.

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde sular durulmuyor. Yerel seçimlerinin hemen ardından mobbing iddiaları ile gündeme gelen Bergama Belediyesi bu sefer de alkol yasağı ile konuşuluyor. Yerel seçim sürecinde ‘Alkol satışını neden kaldıralım’ açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken AKP'li Nihat Zeybekci, Bergama Belediyesi'nde yaşanan olaya ilişkin Gazete'ye konuştu.

ALKOL YASAĞI ZEYBEKCİ’NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

AKP’li Bergama Belediyesi’nin tesislerinde yaşanan ve gündeme bomba gibi düşen alkol yasağı, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın AKP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin söylemlerini akıllara getirdi. Denizli’de alkollü mekanları kapatması ile bilinen Zeybekci, 31 Mart yerel seçim sürecinde yaptığı açıklamada Belediye’nin kafelerinde gerçekleşen alkol satışlarını kaldırmayacaklarını söylemişti.

ZEYBEKCİ NE DEMİŞTİ?

31 Mart yerel seçim sürecinde yaşam tarzına ilişkin açıklamalarda bulunan Zeybekci “Özellikle bu alkolle ilgili soruları haksız buluyorum. Belediyenin kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım? Mekanları, neden taşıyalım. Bu uygulamaların hiçbirisi ile bir problemimiz olmayacak. Ancak bu tartışmalar, İzmir'e haksızlıktır" ifadelerini kullanmıştı.

ZEYBEKCİ: ‘BİLGİM YOK, BELEDİYE’YE SORMAK LAZIM’

Öte yandan konuya ilişkin gazetemizin sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci konuyla ilgili bilgisi olmadığını belirterek konuya ilişkin bir yorumda bulunmasının doğru olmayacağını söyledi. 31 Mart yerel seçim sürecinde yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu kaydeden Zeybekci, “Burada yetki özel sektörde mi belediyede mi bilmiyorum. Konuyla ilgili bir bilgim de yok. Konuyu belediyeye sormak lazım” şeklinde konuştu.

BERGAMA DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN TEPKİ

Öte yandan konuya ilişkin tepkisi dile getiren Bergama Demokrasi Platformu yaptığı açıklamada “Demokrasi farklı yaşam tarzlarının bir arada yaşama kültürü ve becerisidir. Ama Bergama Belediyesi yasaklama mantığıyla belirli kesimin yaşam kültürü hariç toplumun tamamını sıkıştırmak ve yok etmenin peşinde. Özgürlüğün her çatlağı dolduran, engellenemeyen ve sürekli büyüyen bir inanç olduğunu tarih yine kanıtlayacaktır. Her Şey Çok Güzel Olacak!” ifadelerine yer verdi.

PİKNİK İLE PROTESTO EDECEKLER

12 Haziran Çarşamba günü Ilıca’da aileler ile buluşup piknik yapacaklarını duyuran Bergama Demokrasi Platformu, Belediye Başkanlarının toplumsal özgürlükleri kısıtlamak, insanların hayatlarına yasaklar koymak gibi haklarının olmadığını aktardı. Açıklamada “12 Haziran Çarşamba günü ailelerimizle, çocuklarımızla, dostlarımızla hep birlikte Bergama Ilıca' da buluşup piknik yapacağız. Toplumsal alanda temel hak ve özgürlüklerin savunulması yönünde her türlü baskı ve yasaklamaya karşı olduğumuzu ifade edeceğiz” denildi.