AKP İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ekonomide Türkiye'nin gerisinde kaldığına dikkat çekerek, bu durumu tersine çevireceklerini söyledi. İzmir'i bilim, teknoloji ve yazılım alanında dünyanın cazibe merkezine getireceklerini anlatan Zeybekci, iki yıl içerisinde şehrin trafik sorununu rahatlatacaklarını belirtti.

"TUNÇ SOYER'LE  CANLI YAYINDA TARTIŞABİLİRİM"

Zeybekci bir soru üzerine ise CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile canlı yayında şehrin sorunlarını tartışabileceğini belirterek şöyle konuştu: "Öyle birşey olursa hayır demem. Televizyon üzerinden, medya üzerinden söylemem. Zeybekci, 'İzmir'in hassasiyetleri'yle ilgili bir soru üzerine de "Biz İzmir'i AKP'li yapmayacağız, AKP'yi İzmirli yapacağız" vurgusunu yaptı.

"AKP'Yİ İZMİRLİ, CHP'Yİ ERZURUMLU YAPMAK LAZIM"

AKP'li Zeybekci'nin CHP'yi Erzurumlu yapmak lazım sözleri dikkat çekti: "Bugüne kadar İzmir niye olmadı? Açık açık söyledim, anlatamamışızdır, sevgimizi, sevdamızı. Zaten bizim seçimlerde söylediğimiz şu, önce gönüllere gireceğiz. Bu tüm siyasi partiler için geçerli. Nasıl ki CHP, Erzurum, Konya ve Kayseri'de tam hitap edemiyorsa, tam anlamıyla gönüllere giremiyorsa bizimki de aynı sebepten dolayı. Biz İzmir'i AKP'li yapmak gibi bir yöntem uyguladıysak, bu yanlıştır, ki bence AKP'yi İzmirli, CHP'yi Erzurumlu yapmak lazım."dedi.