İZ GAZETE - İzmir Barosu ve Türkiye Barolar Birliği hakkında konuşan Binici, "İzmir Barosu sosyal konulara değiniyorlar. Onları tebrik ediyorum ve ciddi anlamda çalıştıklarını görüyorum. Ben de oranın mensubuyum. Ama siyasallașma gibi bir durum söz konusu. Tabi bu sadece İzmir Barosu'na özgü değil. Baro bir sivil toplum kuruluşudur. Ama Barrunun siyasi bir tarafi yoktur o yüzden herhangi bir olay hakkında herhangi bir şekilde siyasi bir tavır almalarını yanlış buluyorum. Baro mümkün olduğunca avukatların yanında bulunuyorlar, bunun için onları tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Herhangi bir siyasi tavır takınmadıkları sürece onları da başarılı buluyorum. Türkiye Barolar Birliği'ne geldiğimizde, Türkiye gündeminde ciddi manada tartışmalara sebep olan hareketler sergiledi." dedi.

'HER ŞEY OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ GİTMİYOR' 

Türkiye'deki adalet sistemini değerlendiren Binici, "Türkiye'de adalet dersek hukuk ve ceza yargılaması açısından ikiye ayırabiliriz. Hukuk yargılamalarının olması gerektiği şekilde yapılmaya çalışıldığını düşünüyorum, bazı aksaklıklar olsa da. Ve bu konuda Adalet Bakanlığı'nı tebrik ediyorum. Ceza yargılamasına gelince bireysel ceza yargılamalarında yine aynı şekilde düşünsem de kamunun dahil olduğu ceza yargılamalarında her ne hikmetse, nasıl olduğunu ben de anlamıyorum ki, her şey olması gerektiği şekliyle gitmiyor. Bazen ön yargılı, bazen aceleci, bazen duygusal kararlar verildiğini görüyorum" dedi. 

Binici ayrıca, "Yargı paketleri konusunda biz hukukçular hicbir zaman tatmin olmayız, her zaman daha iyisini isteriz, o yüzden yargı paketlerine kusursuz diyemem ama son zamanlarda atılmış güzel adımlar var. Tabii bunun siyasi bir kısmı var, yukarıda bir şeyler oluyor, bu süreci de göremeyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

'SOYER'İ BAŞARILI BULUYORUM ANCAK...'

İzmir Büyükșehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin çalışmaları hakkında konuşan Binici, "Tunç Soyer'i başarılı buluyorum. Klasik CHP'li bir belediye başkanı. Ancak Aziz Kocaoğlu'ndan çok farklı değil. Hizmetleri ve yapacakları da çok farklı değil. Seçim zamanında halkta çok beklenti yaratıldı. Yaratılan beklenti kadar bir şey yapıldığını düşünmüyorum. Hizmet yapılıyor mu, evet tabii vatandaşla ilgileniyor, vatandaş adına bir şeyler yapılıyor. Kemalpaşa Belediyesi'ne gelince, onları da başarısız bulmuyorum. İlçemizde ne yapılırsa yapılsın ben şahsi olarak duygusal davranır, yeterli bulmam. Şu anda çalışmaları yeterli bulmuyorum. Bir şey yapılmıyor mu, tabii ki yapılıyor, gerçek bir belediyecilik yapılıyor ama beklentiler yine fazlaydı" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi