Cumhuriyet Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü bayramlaşma törenini il binasında gerçekleştirdi. Programa CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticilerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı'nın bugün aldığı kararla görevinden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da katıldı. İktidarı ekonomik kriz üzerinden eleştiren Yücel, bakanlığın 'Menderes' kararına da tepki gösterdi, "CHP'li başkanlar her zaman hesap verebilir noktadadır. Hesap vermezse CHP bu adımı atar ve atmıştır da... Örneği var! Verilen açığa alınma kararı akıllara şu soruları getiriyor; Bu soruşturma başlamadan sonuç belli miydi? CHP’ye çamur atma girişimlerine izin vermeyeceğiz." dedi.

'İYİ NİYET BEKLEMEK HATA OLUR'

"Ülke olarak zor şartlardan geçtiğimiz, ekonomik olarak zor günlere denk gelen Kurban Bayramı’nın bu sıkıntıları unutturabilmesi, milletimize sevdikleri ile huzur getirebilmesi en büyük dileğimiz" diye konuşan Yücel, "Ancak ülkemizin tüm kaynaklarını kendisi ve yandaşları için kullanan bu zihniyet de yadsınamaz bir gerçektir. Bu durumda halk da iktidardan sıkıntıları çözmesini bekliyor. Memura, emekliye, asgari ücrete yapılan zamlara baktığımızda böyle bir niyetleri olmadığını görebilirsiniz. Asgari ücretliye açlık sınırının 500 TL altında bir ücreti reva gören bir zihniyetten iyi niyet beklemek bir hata olur. Kurban Bayramı’nı kutluyoruz ama insanlar bırakın kurbanlık almayı gramla et almak için kasaba gidemiyor. Bu sarayın umurunda değil" dedi.

'DOKTORUMUZUN KATLEDİLMESİNDE PAY SAHİBİ'

Yücel, "Tek adam sevdası sadece ekonomik buhranla sınırlı değil. 20 yıldır ülkeyi kin ile yöneten toplumun sinir uçları ile oynayan AKP iktidarı toplumda yıkımlara yol açtı. Adalet isteyen her vatandaş bu zihniyet tarafından ötekileştirildi. Hedef gösterilen meslek gruplarının başında doktorlarımız geldi. Onlara hak aradıkları için ‘giderlerse gitsinler’ diyen zihniyet Konya’da doktorumuzun katledilmesinde pay sahibidir" dedi.

'SOYLU'YA DA ŞU MESAJI VERELİM...'

CHP'lİ Yücel, İçişleri Bakanlığın'ın Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı görevden uzaklaştırmasına da tepki gösterdi. Yücel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bunca adaletsizlik yaşanırken, tüm bu dertlerin çözümü için aralıksız çalışıyoruz. CHP’nin yükselişi iktidarı paniğe sevk ediyor. CHP’li belediyeler müfettişlerin tüm mesailerini harcadığı yerler haline geldi. Bu baskı ile belediye başkanlarımızı etki altına almaya çalıştılarsa da emellerine ulaşamadılar. Önceki gün Menderes Belediyesi’nde başlatılan soruşturma sonrasında bilgisine başvurulan ve sonra serbest bırakılan Mustafa Kayalar siyaseten alınan kararla açığa alındı. CHP'li belediyelerin yıpratılmasına, partimize leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. CHP'li başkanlar her zaman hesap verebilir noktadadır. Hesap vermezse CHP bu adımı atar ve atmıştır da... Örneği var! Verilen açığa alınma kararı akıllara şu soruları getiriyor; Bu soruşturma başlamadan sonuç belli miydi? CHP’ye çamur atma girişimlerine izin vermeyeceğiz. Açığa alma kararını verdiren neredeyse tüm suçlularla boy boy fotoğrafı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da mesaj verelim: Bunlar halkın gönlündeki yerimizi değiştirmeyecek, sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabilesini milletimiz görevden alacak."

Editör: Haber Merkezi