CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, gelecek günlerde CHP'li belediye başkanları ile bir araya gelmesi bekleniyor. CHP'li belediye başkanlarının Afyonkarahisar'daki kampında alınan ilke kararları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediyelerdeki iş ve işleyişlere yönelik mesajlarının hatırlatılacağı öğrenilen toplantıda, alınan ilke kararlarının İzmir'deki CHP'li belediyelerde uygulanmasının hızlandırılması istenecek.

Ayrıca partinin yakaladığı olumlu havanın bozulmamasına özen göstermelerinin isteneceği belirtildi. Yine, belediye başkanlarını atamalarında, ihalelerinde daha dikkatli olmaları, birbirleri ile uyum içerisinde çalışmalarının isteneceği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, örgüt ve belediye ilişkisinin iyi kurulması, iyi korunması, örgüt ile belediye ilişkilerinin ayrı tutulması gerektiği mesajları verilecek. Ayrıca belediye başkanlarının, daha çok hizmet üretmeleri ve ürettikleri hizmetleri anlatmaları istenecek. Toplantıda, kongre sürecine ilişkin mesajlar da verilecek.

Belediye başkanlarının kongrelere müdahil olmaktan, taraf tutmaktan uzak durmasının önemine değinilecek. Belediye makamlarının tarafsız makamlar olduğu kaydedilecek ve öncelikli olarak halka hizmet edilmesi gerektiği vurgulanacak. Toplantıda ayrıca, belediye başkanlarının seçimlerden önce söz verdikleri projeleri hayata geçirmeleri istenecek ve belediye başkanlarının önerileri alınacak.

DHA

Editör: Haber Merkezi