Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak’ta ağırlı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. İl yöneticileri ve Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından’ın da eşlik ettiği ziyarette CHP heyeti Roman vatandaşlarla bir araya geldi, çocuklara oyuncak dağıttı. İl Başkanı Yücel ve Milletvekili Purçu, programda bir basın açıklaması da gerçekleştirdi.

‘HEPİNİZ BAŞIMIZIN TACISINIZ’

“Senenin son gününde sizin sorunlarınıza, dertlerinize ortak olalım, sorunların çözümü için yapabileceğimiz bir şey varsa diye sizi dinlemek istedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’un selamı var” diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “İzmir’in göbeğinde zor koşullarda yaşıyorsunuz. 2021 hepimiz için zor bir yıldı ama son dönemdeki yaşadıklarımız 2021’in başlarını aratır hale geldi. Yaşadığımız süreç, insanın cebindekini, mutfağındaki götürüyor, her geçen gün geçmişi arar vaziyete geldik. Biz CHP olarak gerek Roman vatandaşlarımızı gerek alın teriyle, güvencesiz çalışan insanlarımızı önemsiyoruz. Hepiniz bizim başımızın tacısınız. Bu ülkenin kaynakları, zenginlikleri herkese yeter. Bu kaynaklar, belli gruplar ve yandaşlar için değil, tüm toplum için kullanıldığında hepimize yetecek durumda” ifadelerini kullandı.

‘KAT KAT FAZLA YARDIM YAPTIK’

CHP iktidarında uygulanacak sosyal politikalara dair konuşan İl Başkanı Yücel, “CHP’nin Roman Eylem Planı var. Belediyelerimiz yerelde bunu yerine getiriyor. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diye bir laf vardır, o yüzden bunları anlatmayacağım. Ama bunu sosyal yardımdan öteye götürecek projelerimiz var. CHP’nin iktidara geldiğinde uygulayacağı Aile Desteği Sigortası bunlardan biri. Aile Desteği Sigortası ile gelir seviyesi belli bir düzeyin altında olan ailelerin mutfak giderleri için, evin çekip çevrilmesi için evin hanımına düzenli olarak her ay para ödenecek. Millet İttifakı iktidara geldiğinde bunu gerçekleştireceğiz. Hep bir algı yaratıyorlar, CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir diye. Böyle bir şey yok. Yıllardır İstanbul, Ankara gibi birçok ili AKP yönetti, CHP son seçimde İstanbul ve Ankara da dahil birçok ilin belediyesini kazandı ve onların yaptığı yardımlardan kat kat fazla yardımı CHP’li belediyeler yaptı. Genelde iktidara geldiğimizde İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da yaptıklarımızı bütün Türkiye’ye yayacağız” diye konuştu.

‘DAHA YAŞANABİLİR BİR MAHALLE OLACAK’

Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmasına dair açıklamalarda bulunan CHP’li Yücel, “Burada bir kentsel dönüşüm beklentisi var. Şunu açıkça, gönül rahatlığıyla söyleyeyim; bunun yavaş yürümesinin sebebi sizleri evsiz bırakmamak. Uzlaşıyla, kimsenin mağdur olmadan bunun çözülmesi zaman alıyor. Büyükşehir Belediyemiz bu işe emek veriyor, kafa yoruyor. Sizleri en kısa zamanda daha yaşanabilir bir Ege Mahallesi ile buluşturacağız. Yeni yılın hepinize sağlık mutluluk ve bereket getirmesini Allah’tan diliyorum” dedi.

‘İYİ Kİ CHP’Lİ BELEDİYELER VAR’

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise şunları söyledi:

“Roman mahalleleri olarak krize 20-0 yenik girdik. Zamlarla girdik. Hayatın tüm girdileri zamlandı. Romanlar nefes alamaz hala geldi. İyi ki CHP’li belediyeler var. Günlük yemek de gelmese yandık kaldık. Bunu her defasında dile getiriyoruz. Artık bu hükümetin toplumun sorunlarına kalıcı çözümler üretmesi lazım. Özellikle dezavantajlı mahalleler acil çözümü bekliyor. Hükümetin 2016’dan beri eylem planı var ama bizim mahallelerimize hiç gelmediler. 2021’deki felaketleri, ekonomik krizi inşallah bir daha yaşamayız. CHP iktidarında mutlu, huzurlu günleri hep beraber göreceğimiz inancıyla hepinizin yeni yılını kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi