Evrensel'in haberine göre, Yücel, "Öncelikle demokrasilerin vazgeçilmezi erkler ayrılığı ilkesidir. Bunun temel nedenlerinden bir tanesi de yürütmenin hukuka aykırı işlemlerinin yargı tarafından denetlenmesinin amaçlanmasıdır. Aksi yürütmeyi tamamen sınırsız, kontrolsüz, tehlikeli bir güç haline getirebilir." dedi

Yücel, "İzmir Limanı için, sorun eğer 2 yıl Danıştay’da beklemiş olması ise şunu hatırlatmak gerekiyor: Bu ülkede yargılamalar çok uzun sürüyor. Bizim başından beri söylediğimiz şey şudur, geciken adalet adalet değildir. Yargı maalesef denetim görevini yerine getiremiyor, üzerinde bir baskı var zaten. Problem denetimin geç yapılması ve eksik yapılmasıdır. Eğer 1 milyar dolar zarara girmek istemiyorlarsa ki bunun üzerinden hesap yapıyor. Bu ülke paradan ibaret değil. Uzun süren yargılamaların sonunda iptal davası kararları verildiğinde o sırada idare çoktan atı almış Üsküdar’ı da geçmiş olabiliyor. O yüzden yargı denetimi şarttır. Aksi yaklaşım totaliter bir bakış açısını yansıtır. Bu nedenle kabul edilmesi mümkün değildir.

Eğer tanımayacaksanız bu kurumların tamamını kapatın ve deyin ki, ‘Yargısız bir ülke, biz ne derse o oluyor’ demek mümkün. Ancak demokratik bir ülke olduğunuzu iddia ediyorsanız yürütmenin yargı tarafından denetlenmesi kadar doğal bir işlem yoktur ve bu da kaçınılmazdır. Yargı denetiminden rahatsız olanlar aslında yaptıkları işlerin yargısal süreçten geçirilmesinden rahatsız olanlardır. Bu işin sınırı yok. Bunun bir yerde denetlenmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi