İZ GAZETE- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden, Urla ilçesinde belediyede kayyum olarak görev yapan ilçe kaymakamı Can’ın görevden alınıp yerine İçişleri Bakanlığı tarafından Kemer Kaymakamı Dayanç'ın atanması üzerine açıklama yaptı. 

Yücel, "Demokrasiden, milletin ve meclisin iradesinden, sandıktan çıkan sonuçtan ne kadar uzaklaşırsanız adaletsizliğiniz ve çirkin oyunlarınız o kadar ayağınıza dolanır. Urla halkı sandığa yansıttığı iradenin Urla belediye meclisine yansımasını istiyor. Demokratik teamüllere aykırı bir şekilde, bu ülkeyi kayyumlarla yönetemezsiniz. Tepeden inme atamalar, demokrasi dışı yaklaşımlar Urlalılara hakarettir. Urla'nın belediye başkan vekili, Urla'nın meclisinden çıkmalı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Urla ilçesinde belediyede kayyum olarak görev yapan ilçe kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı. Kaymakam Can, 'FETÖ soruşturması' kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine belediye başkanlığına kayyum olarak atanmıştı.

Kaymakam Önder Can'ın görevden alınmasına ilişkin Urla Belediyesi ve Urla Kaymakamlığı'ndan bir açıklama yapılmazken Antalya Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Urla Kaymakamı olarak atandığını bildirildi.

Editör: Haber Merkezi