CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel eğitimle ilgili çıkışlarına, “Hükümet eğitim sorunlarını da çözemiyor. Eğitim sisteminin defalarca değişitirildiğini görüyoruz. Öğrencilerin eğitim hayatına başlanılması veya fiilen okula gönderilmeleri velilere bırakılıyor. Devletin velilerin veya öğrecenilerin üzerine attığı bir eğitim sisteminin başarılı olduğunu düşünmemiz mümkün değil. Eba diye bir sistem var ama Türkiye’de 3 milyon öğrencinin tableti, televizyonu yok. Bu eğitim sisteminde çuvallandığını net bir şekilde gösteriyor. Eğer iktidar her türlü imkanı olmasına rağmen öğrencilere bu imkanı sağlayamıyorsa, CHP’li belediye başkanları elini taşın altına koymaya hazırdır. Köy okulları kapatıldı, derslik sorunu var. İlköğretime tahsis edilebilecek alanların tahsis edilmesi hususunda adım atıldı. Okul hayatına ilk kez başlayan bir çocuğun buna televizyon üzerinden başlayarak eğitimin başarılı olması mümkün değil, o yüzden hükümetin bu konuda hemen bir adım atması gerekiyor” yorumunda bulundu.

‘KOCA’YI BAŞARILI BULMUYORUM’

31 Mart seçim sonuçlarının ‘İktidar’ vurgularında katkısı olduğunu belirten Yücel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İzmir ziyaretini de, “Bakan görevini yapıyor. Şu anki siyasi iktidarın atadığı bir bakan. Dolayısıyla çok üst düzeyde olsa devletin bir bürokratı. Yanlış gördüğü şeylerde tavır geliştirmesini pek beklemiyoruz. Nitekim öyle oluyor. Ziyarette, basın davet edildi sonra belli ajansların alınacağı haberi geldi. Onların soracakları sorulardan herhalde çekiniyorlardı. Yakın zamanda MHP Genel Başkanının Tabipler Odasını hedef gösteren sözleri oldu. Tabipler Odası pandeminin başından beri halka şeffaf bilgi verilmesi konusunda tavır koydu. Bu hem iktidarı hem de ortakları olan partiyi rahatsız ediyor. Türkiye bu pandemiyi bu kadar hasarsız atlatıyorsa en büyük rol sağlıkçılarımızın ve sağlık çalışanlarının. Sağlıkçılar hedef gösteriliyor. İstifalar oldu, hayatını kaybedenler oldu bir taraftan da yaranamadıkları bir iktidar var. Bu kapsamda Tabipler Odasının tavrı çok kıymetli. Biz de onların yanında olacağız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz” sözleri ile değerlendirerek Fahrettin Koca’yı başarılı bulmadığını söyledi.

‘MILLIYETÇILIK MHP’NIN TEKELINDE DEĞIL’

MHP’nin Gaziemir’de yaptığı kongrede Nazım Hikmet Ran, Uğur Mumcu, Aziz Nesin, Can Yücel, Müşfik Kenter gibi isimlerin fotoğraflarının MHP Bayrakları İle kapatılmasına ise Yücel, “Milliyetçilik MHP’nin tekelinde değil. Ülkemizin yetiştirdiği aydınların yok sayılması ile bir yere varılamaz. Büyük bir saygısızlıktır. Türk toplumuna yapılmış bir saygısızlıktır. Milliyetçilikle bağdaşmayacak bir harekettir. Aydınlarımız Türk milletinin birer değeridir” dedi. Yücel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk çıkışına da, “CHP içerisinde Atatürk’ü tartışan, tartıştıran, tartışmaya açan biri asla bulunamaz. Öyle biri yok. İstanbul İl Başkanımızın yapmış olduğu açıklama bazı partililerimizi rahatsız etti. Onlar da duygusal bir tepki gösterdiler. Neticede Kaftancıoğlu bir açıklama yaptı. Canan Hanımın Atatürkle ilgili bir sorunu olmadığını biliyoruz, sorunu olduğunu düşünen varsa da bunu parti içinde konuşması gerektiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk, CHP’nin değişmez önderidir, yolumuzu aydınlatmıştır, aydınlatmaya da devam edecektir” dedi.

‘BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ’

İkitdar Kurutayı’nı da değerlendiren Deniz Yücel, “Kurultayda Tuncay Özkan’ın çıkamamış olması kurultaylarda yaşanan bir şey. Canan Hanımla ilgili mesele de parti için konuların dışarıda konuşulmasını doğru bulmuyorum. CHP’nin bir misyonu var bizim önceliğimizin bu olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim açımızdan değişen bir şey yok, başkaları için denge değişti mi değişmedi mi bilmem. Ben memnunum sonuçlardan. Neticede bu bir bayrak değişimidir. Güzel bir tablo. Biz başka illerle yarış halinde değiliz, neticede Kurultaylar Genel Başkanımızın kendi çalışma ekibini belirlediği kongrelerdir. Ben Cumhuriyet Halk Partisini bir bütün olarak görüyorum. Ekipleşme olarak alıgılanacak hareketlerin geçmişe baktığımızda partiye bir faydasının olmadığını görüyorum” ifadelerini kullandı.

Gençlik Kongresindeki tartışmayı da değerlendiren Yücal, “Bizi çok üzdü. CHP’ye yakışmayan görüntüler yaşandı. Gerilimler yaşandı. Kongre olağan seyrinde yapıldı, konuşmalar yapıdlı, sandıklar kuruldu. O arada biz ayrıldık, bizden sonra sağlıklı bir oylama, sayım yapılıyor. Kazanan ilan edildikten sonra provakötör gibi hareket edenlerle gençler birbirine giriyor. Olay basına dönüyor. Şiddetin hiçbir mazarti olamaz. Soruşturma başlattık, kamera görüntülerini izledik. Tespit ettiklerimizi disiplin kuruluna sevk ettik” diye konuştu.

ÖZCAN PURÇU’NUN ROMAN PROJESİ'NE YORUM!

“Romanlar gibi dezavantajlı bir gruba ev kazandırılması çok önemli” diyen Yücel şunları söyledi, “Özcan Purçu’nun yaptığı bir çalışma var ama bu çalışmayı yerel yönetimler dışında yapıyor. Bir tarafından baktığınızda güzel bir proje ama diğer taraftan bu projeyi yerel yönetimlerle birlikte yapmanız gerekir. Belediyelerin dışında hazırlık olursa süreç ağır işleyebilir veya aksayabilir. Mesela orda imar planları yapılmadan bunu hayata geçirmeniz mümkün değil. Yoksa Selçuk Belediye Başkanı ve Büyükşehirin buna karşı çıkması mümükün değil. Baştan Selçuk ve Büyükşehir belediyesi ile görüşülerek bu projeye başlandıysa belki de bu yanlış anlaşılma olmayacaktı. Romanlara veya herhangi bir dezavantajlı gruplara yapıalcak her türlü yardıma biz destek oluruz”

Yücel, “CHP iktidara çok yakın. Dostlarımızla birlikte iktidara yürüyoruz. Bugün CHP’li belediyeler İzmir’i nasıl yönetiyorsa iktidara geldiğinde de aynı anlayışla yönetecek. Güzel günler çok yakın” sözleri ile konuşmasına son verdi.

Editör: Haber Merkezi