İZGAZETE - Dün gece saatlerinde İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün twitter hesabından sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini açıkladı. ‘Vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı’ diyen Erdoğan’ın açıklamayı yaparken ‘kararı iptal etme kararı aldım’ sözlerini kullanması da tepkilere neden oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaşananlara tepki gösterdi. İşte salgınla mücadele, işte devlet ciddiyeti’ sözleriyle Erdoğan’ı eleştiren Yücel, Cumhurbaşkanı’na ‘son kararın mı?’ diye sordu.

Yücel; “Cumhurbaşkanı sonunda virüsün haftasonu da bulaşmayacağına karar verdi. İçişleri bakanlığının son dakika yasağını yasaklayarak, yasağın kalktığını son dakikalarda sosyal medyadan duyurdu. Şikayet etmeye hakkımız yok elbette.

Koskoca Cumhurbaşkanı darbe girişimini eniştesinden öğrenmişken, bizim sokağa çıkma yasağının yasaklandığını Twitter’dan öğrenmemiz çok normal. İşte salgınla mücadele, işte devlet ciddiyeti. Ama yine de merak ediyoruz “Son Kararın Mı?””

Editör: Haber Merkezi