Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "FETÖ bizden önce de vardı" sözleri üzerinden AKP'yi eleştirdi. Yücel, 'FETÖ sizden önce de vardı belki ama ona devleti siz teslim ettiniz' dedi. Toplantıda yaptığı konuşmada, AKP iktidarının ekonomik kriz konuşulmasın diye sürekli olarak gündemi değiştirme derdinde olduğunu ifade eden Yücel , şunları söyledi.

"MİLLET AKP'DEN İLLALLAH DEDİ"

Yücel, yerels seçim çalışmalarının hem alanda hemde örgüt içerisinde sürdüğünü belirterek, "Mahalle temsilcilerimizle buluşmalarımızda, koordinasyonumuzun sağlanması ve daha fazla vatandaşa ulaşmak için son derece önemli. Alanda ortak söylem ve aynı argümanlarla yer almayı önemsiyoruz. Bu bağlamda mahallenizde yapacağınız çalışmalarınızda bunlara dikkat etmeniz önemli. Millet zaten AKP'nin kötü yönetiminden, sürekli gelen zamlardan ve sarayın padişahlık özentisi eş, dost, damat düzeni yönetiminden illallah demiş durumda. Bize düşen halkın dertlerine derman olmak, imkanlarımız dahilinde yardımcı olmak ve bizim bu sorunlara ürettiğimiz çözümleri anlatmak. Samimi bir şekilde halkımızın sesine kulak veriyoruz, belediyelerimizle, örgütlerimizle onlar için çalışıyoruz. Bu samimiyetimizi vatandaşın görmesini sağlamak zorundayız. Bu da siz mahalle temsilcilerimizin sorumluluğu. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerimiz bu işi zaten iyi yapıyor ama bu seçimlerin önemi göz önüne alındığında, daha çok ve etkili çalışmamız gerektiğini de unutmayalım."dedi.

"DEVLETİ FETÖ'YE SİZ TESLİM ETTİNİZ"

Ekonomik krizin halkı bezdirdiğini, yükselen enflasyonla birlikte daha da artan zamların vatandaşı geçinemez hale getirdiğini söyleyen Yücel, AKP iktidarının ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında halkın sesine kulak vermek yerine, gündem değiştirmek için gereksiz tartışmalar ortaya attığını belirterek," Değerli arkadaşlarım, gündem sırf ekonomik kriz olmasın diye, Tayyip Erdoğan her gün ortaya yeni bir şey atıyor. Yerli yersiz konuşup milletin kafasını karıştırmaya ve kandırmaya çalışıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sefer de, AKP iktidarının besleyip büyüttüğü, iyice palazlanmasını sağladığı, devletin her kademesini, orduyu, kozmik odaları teslim ettiği FETÖ hakkında konuşmuş. Geçmişte beraber yol yürüdükleri, "ey sevgili, bitsin bu hasret" dediği FETÖ için 'bizden önce de vardı' demiş. Sayın Erdoğan, belki sizden önce de vardı ama devleti FETÖ’ye siz teslim ettiniz. Türk Silahlı Kuvvetlerini siz teslim ettiniz. Yargıyı siz teslim ettiniz, İçişlerini siz teslim ettiniz, YÖK'ü siz teslim ettiniz. FETÖ' nün dini kullanarak yaptığı sömürüyü, yaptığı hırsızlıkları, hayatlarını mahvettiği insanları haber yapan gazetecileri tutuklatan,"Fethullah Gülen devleti ele geçiren tehlikeli bir illegal örgüt yapılanmasıdır", "tehditle, uydurma delillerle, iftirayla insanlarımızın hayatlarını söndürüyor" diye; kendisini uyaran Genel Başkanlarımızı, milletvekillerimizi, akademisyenleri ve hukuk adamlarını hainlikle, dinsizlikle suçladığı günleri unutmuşa benziyor Erdoğan. FETÖ'yü ve FETÖ-AKP işbirliğini, devletin nasıl cemaat adı altında bir terör örgütü tarafından, üstelik de AKP'nin referansıyla ele geçirildiğini araştırıp haber yaptıkları, kitap yazdıkları için hedef gösterilen, yargılanan, tutuklanan, işsiz bırakılan gazetecileri de unutmuş Sayın Erdoğan. AKP iktidarı ve Genel Başkanı, aslında bu çamurun kimin üstünde olduğunun o kadar farkında ki, 15 Temmuz'un üstünden 2 yıldan fazla süre geçmiş ama hala kendilerini aklamaya, temize çıkarmaya çabalıyorlar. Ancak millet, "ne istediler de vermedik" diyenleri çok iyi biliyor." dedi.

KİMLER KATILDI ?

CHP İzmir İl Başkanlığının dokuzuncusunu gerçekleştirdiği Mahalle Temsilcileri toplantısına, Mahalle temsilcilerinin yanı sıra Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Çiğli CHP İlçe Başkanı Mert Özcan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın kolları ve Gençlik kolları başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi