İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, YSK’nın İstanbul seçimlerini tekrarlanmasına ilişkin kararı İz Gazete’ye değerlendirdi.

Balbay, “Seçimlerin iptali olasılıklardan biriydi biz bunu gündemde tutmak istememiştik. Ancak net şekilde söylüyorum YSK İstanbul seçimlerini iptal etmemiştir. Hakkı, hukuku ve demokrasi güvenliğini iptal etmiştir. Bunun özeti bu şekildedir. Bu bizi karamsarlığa itmeyecektir. Mücadele etmeye devam etmek lazım. Bu ülke hangi badirelerden geçti. Tüm ülkede seçimlerin iptal edildiği dönemler oldu. O dönemlerde neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Biz nerede olursak olalım. Bu ülkenin muhalefetinde ya da iktidarında demokrasinin mücadelesi içerisinde olma mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

'BAŞARININ ÜSTÜNÜ KİMSE ÖRTEMEZ'

Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ortadoğu ülkelerinde şöyle bir söz vardır. Seçimler seçimden bir hafta önce sonuçlanır, iki ay sonra açıklanır. Türkiye’yi oraya çeviriyorlar. Burada kaybeden iktidar ya da muhalefet değil. Türkiye demokrasisi oldu. Biz yine de demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Bütün Türkiye’de biz geliyoruz bekle bizi İstanbul şarkısı çalıyordur. İstanbullu yalnız değil. Demokrasinin, hukukun seçim güvenliğinin linçidir. Buna müsaade etmeyeceğiz.”

AKP’nin adayının kim olacağı sorusunu yanıtlayan Balbay, “AKP’nin adayı Binali olur İnali olur. Ama bizim adayımız İmamoğlu’dur. Ekrem İmamoğlu İstanbul’da bir maya tutturmuştur. Rahmetli Demirel derdi ki, ‘Başarının üstünü kimse örtemez’ O yüzden Ekrem İmamoğlu’nun başarısının üstünü hiç kimse örtemez.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi