TUGAY CAN / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Canan Özyiğit'in, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı’nın danışmanı Şenol Gök’ün haberinin altına yorumda sosyal medyada bir yorumda bulunmasının ardından, Özyiğit ile Şenol Gök sosyal medya üzerinden bir süre tartıştı. Ardından MHP’li Aliağa İlçe Başkanı Serkan Acar’ın gayrı resmi danışmanı durumunda bulunan Şenol Gök, CHP üyesi Canan Özyiğit’e yine sosyal medya üzerinden küfürler ve hakaretler içeren yorumlarda bulundu. Kadına yönelik ağza alınmayacak ifadelerde bulunan Gök'e sosyal medyadan ve CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan tepkiler gecikmezken konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özyiğit, “Şenol Gök ve benzeri şahısların arkasına sığınan, yanında duran, kalemşörlük yaptıran kim ve kimler ise onlara lanet olsun.” ifadelerine yer verdi. Özyiğit ayrıca gazetemize yaptığı açıklamada şikayetçi olacağını söyledi.

'SUSMAYACAĞIM'

Özyiğit sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

12 Kasım 2018 Pazartesi akşamı benim de moderatörü olduğum “ALİAĞA BASIN” grubunda yerel gazeteci Şenol GÖK’ün haber linkine yaptığım yorumuma yazdığı iğrenç cevaplar nedeniyle yaşadığım öfke ve üzüntümü sizlerle paylaşmak mecburiyetindeyim. Çünkü yazdığı insanlığa sığmayan, kadını aşağılayan, hor gören, şiddet içeren bu yorumlar sadece gazetecilere değil tüm sosyal medya kullanıcılarına ders olma niteliğindedir. Yazılanlar o kadar çirkin ki buradan sizlerle paylaşamadım, kaldı ki sayfada hala duruyor görebilirsiniz.
Beni tanıyanlar ve takip edenler bilirler, yerel ve genel siyasete dair yazarım, yorum yaparım, paylaşırım, tartışırım, sorgularım ama hiç bu çirkinlikte bir durumla karşı karşıya kalmamıştım. Ben utandım ama bana bunları yazan sözümona gazeteci kılığındaki provokatör utanmadı. İşyerinde, evde, sosyal yaşamda kadına şiddetin, sosyal medyadaki halini de ben yaşadım.
Yerel seçimlere yaklaşık 5 ay var, bu mecrada çok şey yazılıp çizilecek. Eğer birileri buradan kendine böyle iğrenç yöntemlerle kazanım elde edeceğini sanıyorsa çok yanılıyor. 
Siyasiler sözüm özellikle sizlere; gazetecileri bu amaçlarla kullandığınızda popüler olmuyorsunuz, okuru aptal yerine koyan bu zavallı yazılar size kazandırmıyor tam tersine dibe çekiyor bilesiniz. Şenol Gök ve benzeri şahısların arkasına sığınan, yanında duran , kalemşörlük yaptıran kim ve kimler ise onlara lanet olsun. Yaptığınız sözümona siyaset de yerin dibine batsın. SUSTURAMADINIZ ve SUSMAYACAĞIM...

İşte o yorumlar;

‘BENİM DE BİR AİLEM VAR, ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM’

Konunun mağduru Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Canan Özyiğit ise, “Özcan Durmaz ile ilgili haberi okuduktan sonra, bir Cumhuriyet Halk Partili olarak hakarete varan dili nedeniyle altına yorum yazdım. Özcan Bey benim yakınım değil. Sadece mensubu olduğum bir partinin aday adayı. Ben bütün aday adaylarına eşit mesafedeyim. Ancak o şahsın yazdıklarından sonra dehşete kapıldım. Ben de anneyim. Benim de bir ailem var. Bugün avukatla bir görüşmem var. Şikayetçi olacağım. Bugün vekalet vereceğim kendisine.” diye konuştu.

‘ALİAĞA ADINA UTANILACAK BİR DURUM’

Gazetemize konuşan CHP Aliağa İlçe eski Başkanı ve CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz, söz konusu kişinin gayrı resmi bir danışman olduğunu belirterek, “Belediye Başkanının hemen yanında duran bir kişinin seviyesi Aliağa’da belediye yönetiminin seviyesidir. Belediye Başkanı işçi tokatlar, Büyükşehir Belediye Başkanı’na küfür eder. Yakınındaki adam kadınlara çirkin sözler söyler. Bu anlamda, durum Aliağa adına utanılacak bir durumdur. Bu tartışmaların benimle ilgili bir paylaşımdan dolayı gerçekleşmesi de çok üzücü. Bu noktada Canan hanımın arkasında olacağız. Hiç kimsenin kadınlarımıza bu şekilde, cinsiyetçi sözler söyleme hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi