İZ GAZETE - Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İzmir’deki camilerden yapılan müzik yayınının; İzmir üzerinden halkın birliğine, bir arada huzur içinde yaşamasına yönelik yapılmış bir provokasyon olduğunu söyledi.

‘KÖTÜ NİYETLİ OLMAK LAZIM…!’

Yapılanın son derece tehlikeli bir oyun olduğuna vurgu yapan Özdil, “Açık şekilde görüyoruz ki; ortada daha fail yokken bile gerek yandaş medya gerekse AKP Genel Başkanı Erdoğan bu işin CHP’liler tarafından yapıldığına yönelik bir kampanya yürütüyor. Belli ki İzmir üzerinden CHP’ye yönelik faaliyet yürütülüyor. Televizyonlara çıkıp ‘insanları öldüreceğim’ diyenleri kollayacaksınız, hiçbir suç işlemediği halde ‘bu minarelerdeki durum nedir?’ diye soru soranı adeta terörist gibi tutuklayacaksınız! Buradaki provokasyonu görmemek için kötü niyetli olmak lazım!” dedi.

‘ACİLEN ÖNEM VERMELİ!’

CHP’ye yönelik yürütülen bu provokasyonların yeni olmadığını, her seçim öncesinde CHP’nin il başkanları, belediye başkanları ve milletvekillerine yönelik bu tür faaliyetlerin yürütüldüğünü aktaran Özdil, “CHP, bunu bir özeleştiri olarak alsın; CHP içinde çok saygın gazeteci milletvekilleri var ama CHP, kendilerine yönelik bu hukuk dışı medya linçlerine karşı bir iletişim faaliyeti yürütemiyor. CHP, yandaş medya ahlaksızlığına karşı bir iletişim dili oluşturamıyor! Bu kadar saldırıya uğrayan bir partinin iletişim departmanının son derece güçlü olması lazım. Bu tür saldırılara karşı toplumu bilgilendirici ve uyarıcı, yapılan haberlerin ne kadar yalan olduğunu kanıtlayıcı bir iletişim departmanı olması lazım! CHP’nin ekonomi, dış politika, sağlık, tarım konularında kurmayları var. Ama iletişim konusunda, bu alçakça saldırılara yönelik cevap verme kabiliyetini görmüyoruz. CHP’nin buna acilen önem vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi