İZ GAZETE - Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bugünkü köşe yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'nde belediyeye ait şirketlere kendisini ya da yakınlarını atayan  Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'u kaleme aldı.

'LAFI EĞİP BÜKMEYİN...'

Özdil, kaleme aldığı yazısında çok sert ifadeler ile belediye başkanlarına yüklenirken "Lafı eğip bükmeyin, atın bunları partiden kardeşim" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un Torbalı Belediyesi'ne ait TORBEL şirketine üniversite öğrencisi oğlu Efe Uygur'u başkan yardımcısı olarak atamış, gelen tepkiler üzerine ise oğlunu bu görevden aldığını açıklamıştı. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise Karaburun Belediyesi'ne ait olan şirkete kendisini müdür olarak atamıştı. Girgin de özellikle sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından ikinci maaşı almayacağını ve eğitime bağışlayacağını açıklamıştı. 

'İSTANBUL VE ANKARA İZMİR'İN DİRENİŞİYLE ALINDI'

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde iki belediye başkanını kaleme aldı. Özdil, şu ifadeleri kullandı:

"Karaburun'un Chp'li belediye başkanı, kendi kendini belediye şirketine müdür atadı, kendi kendine müdür maaşı bağladı. Torbalı'nın Chp'li belediye başkanı, oğlunu belediye şirketine genel müdür yardımcısı yaptı. İzmir Chp'nin kalesidir, kasası değildir. İstanbul ve Ankara'yı İzmir direnişiyle, İzmir umuduyla kazandık, şimdi İstanbul ve Ankara'yı İzmir yüzünden karalamasınlar. Lafı eğip bükmeyin, bunları partiden atın kardeşim"

Editör: Haber Merkezi